Singel och sugen på romans? London är favoritdestinationen för soloresenärer 2023
Hem TRENDER Är du singel och sugen på romans? London är favoritdestinationen för soloresenärer 2023

Är du singel och sugen på romans? London är favoritdestinationen för soloresenärer 2023

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till årets mest romantiska dag – alla hjärtans dag – har hotell- och resesöksajten momondo.se listat destinationer som ger dig som singel möjlighet att flirta loss.

Destinationer som andra soloresenärer tycks söka sig till – och där möjligheten att inleda en romans, eller skaffa nya vänner kan vara precis runt hörnet.

Tanken på att resa ensam kan vara skrämmande, men är en god möjlighet att lära känna både sig själv och nya människor världen över.

Vi människor är generellt mer öppna och kontaktsökande gentemot resenärer som reser själva, och momondo har därför identifierat destinationerna där soloresenärer kan ha störst chans att träffa andra resenärer som är ute och upptäcker världen på egen hand.

– Med ett stort utbud av sevärdheter, nattliv och upplevelser fortsätter flera av världens storstäder att vara favoriter hos de svenska soloresenärerna – bland annat London och Paris. Några tips för den oerfarne soloresenären är att förbereda sig väl och bilda en uppfattning om destinationen inför resan, samt att hålla ett öppet sinne, inte vara rädd för att gå utanför sin komfortzon och prata med nya människor, säger Per Christiansen, talesperson för momondo.

Hit vill soloresenärerna resa under 2023

Singel och sugen på romans? London är favoritdestinationen för soloresenärer 2023Att London tidigare i år utsetts till världens bästa stad 2023* är något som även soloresenärer verkar instämma med. Antalet flygsökningar för soloresenärer till London med avresa under 2023 har nämligen sett en ökning med cirka 218 procent, jämfört med 2022. Utöver London toppas listan över soloresenärers favoritdestinationer i Europa av fler storstäder; bland annat Malaga, Istanbul och Paris. Samtidigt kammar Spanien hem hela fem platser på topp 10 listan – vilket gör landet till en fortsatt svensk storfavorit.

Topplista över soloresenärernas mest eftersökta destinationer i Europa

1. London, Storbritannien
2. Málaga, Spanien
3. Istanbul, Turkiet
4. Paris, Frankrike
5. Alicante, Spanien
6. Barcelona, Spanien
7. Palma de Mallorca, Spanien
8. Las Palmas de Gran Canaria, Spanien
9. Rom, Italien
10. Stockholm, Sverige

Soloresenärernas mest prisvärda destinationer

Till många destinationer har flygpriserna ökat inför 2023. Är man ute efter en mer budgetvänlig resa kan exempelvis Köpenhamn rekommenderas. Även om solosökningar till Köpenhamn för flyg med avresa under 2023 har ökat med cirka 144% jämfört med 2022, har flygpriserna samtidigt minskat med runt 8%. Det innebär att en flygresa i nuläget har ett snittpris på 981 SEK. Även Riga har sett en minskning i pris med cirka 16% och ligger i nuläget på ett genomsnittligt pris av 763 SEK, samtidigt som solosökningarna för avresa under 2023 ökat med runt 133%, jämfört med föregående år. Gdansk är dessutom en fortsatt populär och prisvärd destination med en ökning i solosökningar på cirka 230% och ett nuvarande genomsnittligt flygpris på 482 SEK.

– För att vidare underlätta för resenärer i en tid då flygpriserna stiger och möjligheten att hitta prisvärda resor blir allt svårare, har vi nyligen lanserat “Picks by momondo”. Det är ett verktyg där man som resenär enkelt kan få en överblick över populära destinationer, och säkra fantastiska resor till låga priser med våra bästa, handplockade erbjudanden, fortsätter Per Christiansen.

Relaterade Artiklar