Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio
Hem EVENTEVENTBEVAKNING Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio

Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio

Publicerat av: Redaktionen

Med endast några få dagar kvar till elbilsmässan eCarExpo är det äntligen dags för oss att stolt presentera de som medverkar i e-mobilitypoden.

Låt oss presentera: Lördagens gäster i Defas podstudio 2Under tre dagar, Fredag 30 nov, Lördag 1 dec och Söndag 2 dec tar vi med er på en resa av nytänkande, utbildande och inspirerande samtal där ämnet är elektromobilitet.

Redan nu kan du lyssna på Mattias Goldmann, VD på Tankesmedjan FORES

Under andra dagen av eCarExpo berättar äventyraren Renata Chlumska och friskidåkaren Lucas Madison Stål om sitt engagemang i hållbarhetsfrågan.

Vi hör Daniel Åkerman-Silverstjärna på Autolease berätta om hur man ska tänka när man plockar ut en laddbar tjänstebil. Hur löser man laddningen och vad är juridiskt och ekonomiskt korrekt? Menar Teslakalkylens Danni Efraim allvar när han påstår att det är billigare att köra elbil än fossilbil? Hur går detta ihop?

Den framsynte Henrik Nerell, Hållbarhetschef på McDonalds berättar hur världens största snabbmatskedja blev Sveriges främsta laddplatskedja och elbilspionjären Gordon Strömfelt tar med sig den briljante Björn Öhnell från DEFA in i studion och ger oss en historielektion kring elbilen.

Elbilsvärldens nykomlingar, Isak Monrad Aas och Albin Wilson, båda medgrundare till Uniti berättar om varför utvecklingsteamet nu sitter vid Silverstone och när de planerar att få lönsamhet i sin start up.

Den målinriktade Jessica Alenius, vVD på Bil Sweden och miljörörelsens Bono, Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet diskuterar den nya körcykeln WLTP samt vad det innebär rent konkret att allt fler företag committar sig mot de 17 globala målen och vilken effekt vi ser att detta.

I Sverige är vi duktiga på tekniska innovationer. Hör Mats Karlström på Ferro Amp berätta om vad han tycker är det viktigaste som de tillfört  “disruptive change” och hur de tänker kring att deras tekniska lösningar ska rädda världen. Unitis Isak Monrad Aas berättar varför de väljer Sverige när en ny elbil ska byggas.

Per Dahlberg från Sveriges Radio intervjuar. Se separat inspelningsschema.

Relaterade Artiklar