Jetshop och Storm Commerce går samman till det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel
Hem E-HANDEL Jetshop och Storm Commerce går samman till det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel

Jetshop och Storm Commerce går samman till det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel

Publicerat av: Redaktionen

Jetshop och Storm Commerce, två av Nordens ledande leverantörer av e-handelsplattformar, går samman till det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel.

Tillsammans skapas nu ett gemensamt kunderbjudande som möter morgondagens efterfrågan på API-first och True SaaS. 

I och med sammanslagningen blir Jetshop och Storm Commerce det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel med fler än 100 medarbetare, årliga återkommande intäkter på över 100 MSEK och geografisk närvaro i Stockholm, Göteborg och Oslo.

–  De absolut största vinnarna blir våra kunder som nu får ta del av ett ännu vassare gemensamt erbjudande och betydligt högre utvecklingstakt. Storm Commerce delar vår övertygelse om att SaaS, Headless och API-first är avgörande faktorer för att skapa framtidens commerce-lösningar. Tillsammans blir vi ett givet val för kunder som söker trygghet och tillväxt byggt på ledande teknik, säger Fredrik Hedblom, VD för Jetshop.

–  Vi är båda pionjärer inom digital handel som har haft en tydlig partnerstrategi som en del i våra framgångsresor. Vår gemensamma ambition är att fortsätta utveckla det mest partnervänliga erbjudandet på marknaden. Här är Jetshop en perfekt match för att tillsammans skapa skalbara e-handelslösningar som möter de krav som framtidens e-handlare och konsumenter ställer på en modern e-handel och köpupplevelse, säger Niclas Heurlin, VD för Storm Commerce

Samgåendet kommer accelerera den fortsatta utvecklingen, där True SaaS och API-first är givna framgångsfaktorer för lyckad digital handel. Genom att kombinera bolagens styrkor är målet att öka tillväxttakten och därmed leverera ett högre värde till kunder, medarbetare och aktieägare. Det kompletterande erbjudandet omfattar B2C, B2B och D2C och tydliga expansionsplaner bortom hemmamarknaden finns i den gemensamma resan framåt.

Jetshop och Storm Commerce kommer initialt verka under befintliga bolagsnamn i resan mot ett gemensamt varumärke.

Relaterade Artiklar