Foxway fortsätter sin europeiska expansion
Hem NYHETER Foxway fortsätter sin europeiska expansion

Foxway fortsätter sin europeiska expansion

Publicerat av: Redaktionen

Foxway har förvärvat den tyska återförsäljarspecialisten Flip4 GmbH (”Flip4”).

Transaktionen är en viktig del i Foxways strategi att bli det ledande företaget inom återanvändning, reparation och inköp av IT-enheter i Europa.

Foxway är en av de största specialisterna inom IT-livscykelhantering i norra Europa. Koncernen omsatte under 2020 runt 3 miljarder kronor och sysselsätter idag mer än 700 anställda. Flip4 är ett av de ledande återförsäljarföretagen i Tyskland med cirka 40 anställda nära Frankfurt.

-Foxway har vuxit med 30 procent per år under de senaste åren. Vårt mål är att påvisa att lönsamhet och hållbarhet kan gå hand i hand, genom att erbjuda en unik affärsmodell och genom att förändra användandet av elektronikprodukter. Vi är redan marknadsledande i Norden inom recommerce, och vårt mål är att växa på nya marknader i Europa, säger Martin Backman, Koncernchef för Foxway Group.  

Foxway genomförde ett strategiskt förvärv i Spanien under hösten 2020 och etablerar sig nu i Tyskland genom förvärvet av Flip4.

– Foxways strategi inom återförsäljningssegmentet är att expandera ytterligare i hela Europa och där Tyskland är en av de största marknaderna. Flip4 ger oss en väletablerad plattform och ett erfaret team för att bygga en stark position i Tyskland, säger Agnes Makk, VD för Foxway Recommerce.

Foxway har utvecklat ett marknadsledande erbjudande för mobilnätoperatörer, elektroniska återförsäljare och distributörer för att utnyttja fördelarna med inbyte av elektroniska enheter som en kärntjänst till sina kunder.

Flip4 har utvecklat en stark marknadsposition i Tyskland. Företaget köper ett brett utbud av konsumentelektronik via sin online-närvaro, www.flip4new.de, samt inbytespartnerskap med ledande elektroniska återförsäljare i Tyskland och flera andra europeiska länder. Flip4 erbjuder härmed en toppmodern inbyteslösning för återförsäljare, mobiltelefonoperatörer och konsumentelektroniktillverkare. De erbjuder även hållbara återtagningslösningar – både online och offline – till sina kunder. Dessutom hjälper Flip4 också B2B-kunder att minska företagskostnaderna för sin IT-utrustning. Flip4New säljer vidare enheter till slutkonsumenter via www.flip4shop.de och andra marknadsplatser.

-Med Flip4 stärker vi vårt erbjudande till konsumenter och skapar en plattform för att växa i Tyskland. Medan Foxway främst arbetar med företagskunder, samlar Filip4 in produkter direkt från konsumenter och säljer tillbaka dem till konsumenter, säger Urvo Männama, affärsutvecklingschef för Foxway. 

I samband med förvärvet kommer MediaMarktSaturn Retail Group att avyttra sitt ägande i FLIP4NEW som planerat. FLIP4NEW kommer att bli en integrerad del av den snabbväxande återförsäljaravdelningen för Foxway. Lennart Kleuser och Michael Sauer, grundare av Flip4, förblir ombord och kommer att stödja Foxways tillväxt tillsammans med Agnes Makk som blir tredje styrelseledamot.

– Foxway är ett av de snabbast växande IT-livscykelföretagen i Europa. Genom att gå med i Foxway tar vi kompletterande färdigheter till Foxway-koncernen och kommer samtidigt att ha oerhört mycket nytta av deras breda produkt- och tjänsteerbjudande och därmed påskynda vår gemensamma tillväxtambition i och utanför Tyskland, säger Michael Sauer, VD för Flip4.

Relaterade Artiklar