IT- och telekomföretaget Dialect har ny ägare
Hem NYHETER IT- och telekomföretaget Dialect har ny ägare

IT- och telekomföretaget Dialect har ny ägare

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 april kom beskedet att IT- och telekomföretaget Dialect AB, samt Dialect Sverige AB försatts i konkurs.Dialects verksamhet har tidigare utgjorts av 23 franchisetagare och 14 av bolaget helägda företagscenter.

IT- och telekomföretaget Dialect har ny ägare 2Endast de helägda enheterna omfattades av konkursen.

Under två intensiva veckor har Ackordscentralen arbetat för en lösning med flera olika intressenter där en sammanslutning av franchisetagare och tidigare anställda har varit en av parterna. På onsdagskvällen stod det klart att Dialect kommer drivas vidare som en ren franchisekejda ägd av franchisetagarna själva.

– Jag är oerhört glad över att vi tillsammans lyckats säkra Dialects framtid. Det har varit en kort och intensiv process med många inblandade,säger Fredrik Tenelius, regional försäljningschef.Det finns en väldigt hög kompetens inom företaget med många eldsjälar som brinner för denna verksamhet. Jag känner stor tacksamhet över att vi nu kunnat säkra inte bara många anställningar, utan också många goda kundrelatione, fortsätter Fredrik Tenelius( på bild).

Flera av de tidigare helägda enheterna (Eskilstuna,Norrköping, Södertälje,Gävle,Halmstad och Gnesta) är i och med detta säkrade för fortsatt drift och går nu över till att bli franchise.

– Det känns riktigt bra med en nystart för vår kedja Dialect. Den nya strukturen ger oss möjlighet att bli en attraktiv partner för nya medlemmar. Nu har alla enheter mandat att göra det som är absolut bäst för våra kunder säger Peter Willbo, franchisetagare på Dialect i Skövde.

– Vi har haft ett mycket fint stöd från både kunder och leverantörer som stöttat oss och hoppats på en framtid för företaget. Nu återgår vi till att vara kedja med uteslutande franchisetagare med engagerade egna företagare, avslutar Fredrik Tenelius som under onsdagskvällen slutförde affären med Ackordscentralens VD Mikael Kubu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>