Framtidens apotek öppnar i Gävle
Hem NYHETER Framtidens apotek öppnar i Gävle

Framtidens apotek öppnar i Gävle

Publicerat av: Redaktionen

Apoteket öppnar ett helt nytt apotek på Drottninggatan 18 i centrala Gävle.

Framtidens apotek öppnar i Gävle 1

Nya Apoteket Drottningatan i Gävle satsar på hälsotjänster. Fr v regionchef Margareta Seimerson, apotekschef Fatos Gönultas och Apiotekets vd Ann Carlsson.

Förutom möjligheten att få rådgivning och handla läkemedel och andra apoteksprodukter har apoteket också ett särskilt hälsorum samt en lång rad hälsotjänster och annan service som förenklar för kunderna.

– Det är något av framtidens apotek vi inviger på Drottninggatan i Gävle.Med vårt hälsorum och alla hälsotjänster vi kan erbjuda blir vi en naturlig mötesplats för människor när det gäller både läkemedel och hälsa, säger Apotekets regionchef Margareta Seimerson.

Apotekets undersökningar visar att många kunder uppskattar möjligheten att göra bland annat tester, provtagningar och vaccinationer på apotek. I det nya Apoteket Drottninggatan finns förutom läkemedelsrådgivning, egenvårdsråd och den övriga service som ett apotek normalt erbjuder också följande hälsotjänster:

  • Allergikoll
  • Blodsockerkoll
  • Vaccinationer
  • Blodtryckskoll
  • Viktkoll
  • Hudvårdsrådgivning
  • Öronhåltagning
  • Provtagning som krävs vid vissa recept, bl a svalgprov och CRP (så kallad snabbsänka)
  • Receptförnyelse

Receptförnyelsen sker i samarbete med den digitala vårdgivaren Doktor24.Kunder kan snabbt få en läkarkontakt och efter läkarbedömning få hjälp att förnya recept som gått ut. Många kunder kan på så sätt slippa ett ofrivilligt uppehåll i sin läkemedelsbehandling och en del andra vårdärenden kan klaras av genom ett digitalt läkarbesök direkt på plats. För vissa diagnoser krävs olika provtagningar vilket också kan utföras på apoteket, bland annat blodtryckskoll, svalgprov och CRP (snabbsänka).

– Vi hoppas kunna få möjlighet att hjälpa alla i Gävle med omnejd med både läkemedel och våra hälsotjänster. Det känns kul att vi i Gävle får möjlighet att visa upp det allra senaste och mest moderna apoteket med allt som vi kan erbjuda, säger apotekschefen Fatos Gönultas.

Medarbetarna på det nya apoteket kan också hjälpa kunder på fleras olika språk. Förutom svenska och engelska så finns medarbetare som kan ge råd på persiska, arabiska, tigrinja, kurdiska, turkiska, syrianska och ungerska.

Apoteket kommer att ha generösa öppettider: Klockan 9.30-19.00 på vardagar, klockan 10.00-16.00 på lördagar samt klockan 11.00-15.00 på söndagar.

På apoteket finns också möjlighet att hämta ut läkemedel och andra apoteksprodukter med Expressutlämning. Det innebär att kunden kan handla läkemedel och egenvård på apoteket.se eller i appen Mitt Apotek och sedan smidigt hämta ut dem på apoteket efter två timmar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>