Instabee storsatsar på egna terminaler – nu står flertalet nya redo
Hem E-HANDEL Instabee satsar stort på egna terminaler – nu står flertalet nya redo

Instabee satsar stort på egna terminaler – nu står flertalet nya redo

Publicerat av: Redaktionen

Instabee satsar på egna terminaler med hållbarhet i fokus och har inför Black Week färdigställt tre anläggningar.

Terminalerna, belägna i Malmö, Göteborg och Södertälje, hanterar paket från både Budbee och Instabox.

Instabee storsatsar på egna terminaler – nu står flertalet nya redoDet utökade antalet egna terminaler möjliggör effektiva och snabba leveranser med mindre miljöpåverkan. En fjärde terminal står klar inom kort och samtidigt påbörjas bygget av ytterligare en.

Nyligen stod det klar att att Budbee och Instabox slogs samman för att bilda Instabee, i syfte att fortsätta transformationen av e-handelsleveranser och utmana traditionella aktörer i Europa.

Under året har Budbee byggt fyra nya terminaler helt från grunden efter bolagets behov. Tre av dem har redan börjat användas, och en fjärde står klar inom kort. Terminalerna hanterar paket från både Budbees och Instabox kunder.

De nya terminalerna är följande:

  • I Göteborgsområdet, i Härryda, står en drygt 5000 kvm stor terminal färdig. Etableringen kommer sysselsätta omkring 400 personer på
  • I Södertälje, i Almnäs, har Budbee byggt en 5800 kvm stor terminal som förväntas sysselsätta omkring 400 personer och är utrustad med solpaneler. Terminalen i Södertälje, så väl som i Jönköping och Göteborg har byggts tillsammans med
  • I Malmö har Budbee byggt en drygt 5000 kvm stor terminal, utrustad med laddstolpar och solpaneler, tillsammans med Castellum. Satsningen kommer på sikt sysselsätta omkring 500
  • I Vaggeryd utanför Jönköping har Budbee byggt en terminal utrustad med solpaneler, är 6700 kvm stor och etableringen förväntas sysselsätta drygt 200 personer när den har nått sin fulla kapacitet. Jönköpingsterminalen blir en central hubb för leveranser till samtliga marknader, men även en terminal för sista milens leverans i regionen. Terminalen är redo för sin första leverans inom

“Detta är helmoderna anläggningar med avancerade sorteringsmaskiner som är direktintegrerade med alla optimeringssystem. Dessa etableringar gör att vi kommer kunna hantera hundratusentals fler paket dagligen och möjliggör att vi kan leverera effektivt och snabbt, med mindre miljöpåverkan, till fler”, säger Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee.

Samtidigt har bygget av ytterligare en modern terminal påbörjats. I Pilängen i Örebro kommer en drygt 4000 kvm stor terminal att stå klar i juni 2023.

Budbees och Instabox samtliga leveranser i Sverige (från upphämtning hos handlarens lager till sista milen) görs uteslutande med förnybar diesel och el. I kombination med bolagets användning av teknologi för att säkerställa optimalt planerade rutter och välfyllda fordon, minskas därmed CO2-utsläppen jämfört med traditionella aktörer.

Relaterade Artiklar