Ny design öppnar dörren för smart termostat i fler svenska hem
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Ny design öppnar nu dörren för smart termostat i fler svenska hem

Ny design öppnar nu dörren för smart termostat i fler svenska hem

Publicerat av: Redaktionen

Elkostnaderna stiger för många svenska hushåll och många söker nu smarta lösningar för att optimera uppvärmningen av hemmet.

Tado, ledande i Europa när det gäller smart klimathantering i hem, lanserar nu nya designalternativ som ska passa fler svenska smaklökar.

Nu lanseras tado Smart Thermostat Black Edition i Sverige.

Den är ett resultat av ett samarbete med användare som önskat utrustning för en mörkare inredningsprofil som smälter in i den övriga inredningen.

Medan svenskar bävar för stigande energipriser, sparar tado° Smart Termostat i genomsnitt 22 % av uppvärmningskostnaderna per år. Tack vare intelligenta appfunktioner som Geofencing, Open-Window-Detection och Smart Schedules kan kunder reducera en  genomsnittlig uppvärmningsräkning på 40 000 kr för ett typiskt hem, ner till 31 200 kr. Med hänsyn till de nuvarande energikostnaderna kan användare av tado° Smart Termostater få igen sin investering efter mindre än 6 månader.

Ett samarbete med tado°-användare

Målet med den nya designen är att användare inte ska behöva göra avkall på varken fördelarna med en smart-termostat eller sin personliga stil. Feedback från användare visade att mörk display var en av de mest efterfrågade funktionerna.

”Vi märkte att många av våra användare letade efter nya smidiga och snygga sätt att ta in tado° i sitt hem.  En mörkare termostat stod högt på önskelistan, och efter mycket efterforskning så hittade vi material och design som kändes rätt. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda ett elegant och sofistikerat svart utförande av tado° till nuvarande och blivande användare.” säger Christian Deilman, medgrundare och CPO för tado°.

Darkmode

Ny design öppnar dörren för smart termostat i fler svenska hemFör en enhetlig upplevelse kan appen också ställas in i ett mörkt läge, också kallat darkmode. Det nya app-läget är efterfrågat på grund av estetiska skäl, men innbär även mindre batteribelastning för mobilen och gör det också möjligt att kunna kontrollera temperaturen på natten i svagt upplysta miljöer utan att bli bländad. Tado°-appens darkmode finns tillgängligt tillsammans med Smart Thermostat Black edition, men även för de som föredrar den traditionella vita versionen. Darkmode aktiveras under inställningar och finns till både iOS och Android.

Tillgänlighet

Tado° Smart Thermostat Black Edition finns tillgänglig som start-kit för både trådlös och trådbunden version, såväl som fristående termostat. Smart Thermostat Black Edition kommer att lanseras i alla europeiska länder, med ett RRP för 2 749 kr för det trådlösa startpaketet, och 2 399 kr för det med sladd. De finns att köpa på Tink, Tibber och Proshop.

Relaterade Artiklar