Inled det nya året med en ny 4K UHD QLED Smart TV från Nokia
Hem PRODUKTNYHETER Inled det nya året med en ny 4K UHD QLED Smart TV från Nokia

Inled det nya året med en ny 4K UHD QLED Smart TV från Nokia

Publicerat av: Redaktionen

Inled det nya året med en ny 4K UHD QLED Smart TV från Nokia:

Lysande färger, bättre kontrast och dynamiskt ljud.

Lagom tills dess att det nya året börjat presenterar Nokia nya QLED-baserade Smart TV:s i hela fem olika storlekar.  Tack vare Quantum Dot-teknik erbjuder varje modell en lika färgstark som kontrastrik bildupplevelse och den integrerade subwoofern ger en imponerande dynamisk ljudupplevelse.

StreamView GmbH, tillverkaren bakom moderna Nokia Smart TV och streamingboxar i Europa, presenterar nu fem nya Nokia Smart 4K UHD TV med QLED-teknik i storlekarna 43, 50, 55, 58 och 70 tum. Nokia QLED Smart TV använder Quantum Dot-teknik för att skapa verklighetstrogna, lysande färger i alla ljusförhållanden och med en bred betraktningsvinkel. Oavsett om det är ljust eller mörkt i rummet garanterar Nokia QLED Smart TVs alltid en fantastisk tittarupplevelse med imponerande ljusstyrka och levande färgåtergivning. Med Android TV och Google Play Store har användare tillgång till mer än 7 000 appar, inklusive populära streamingtjänster som Netflix, Disney+, Prime Video och YouTube.

Smarta inställningar förbättrar din upplevelse
Nokia QLED Smart TV låter dig välja mellan en rad visningslägen – sport, spel och film. Varje specifikt läge justerar färg- och ljudinställningarna och ser till att din upplevelse blir så vass som möjligt. I spelläget är svarstiden förbättrad till 8ms och dynamisk kontrast och 4K-uppskalning ger en mer uppslukande spelupplevelse. Det rent visuella stöds av ett förbättrat ljud, vilket inkluderar en lika kraftfull som fyllig bas från den inbyggda subwoofern. Det vridbara stativet säkerställer optimala betraktningsvinklar, utan att detaljer går förlorade. Nokia QLED Smart TV borgar för en riktig kvalitetsupplevelse för alla sinnen, till ett överkompligt pris.

Många anslutningsmöjligheter och en snabb processor
Inled det nya året med en ny 4K UHD QLED Smart TV från NokiaDet finns gott om anslutningsmöjligheter som tre HDMI- och två USB-portar, en LAN och en ljud-/video-port, dual-band Wi-Fi och Bluetooth både för den medföljande fjärrkontrollen och andra Bluetooth-enheter. Appar som stöder Chromecast kan även användas för att streama sport, videor, mobilspel, musik och annat innehåll från mobila enheter till TV-skärmen. Med hjälp av Google Assistant och din röst startar du snabbt ett interaktivt yogapass på YouTube, streamar en mysig julfilm eller kollar snöläget inför fjällresan med hjälp av Google.

Den inbyggda fyrkärniga processorn med 1,5 GB SDRAM och 8 GB ROM säkerställer smidig uppspelning av spel, videor och webbinnehåll. Med den inbyggda trippeltunern för TV via marksänd antenn (DVB-T2), satellit (DVB-S2) eller kabel (DVB-C) är det lätt att komma åt ett brett utbud av nationella och internationella TV-program. För betal-TV-innehåll finns en CI+-plats för betal-TV-kort tillgänglig. Dessutom stöder Nokia QLED Smart TV SatCR för att ansluta upp till åtta mottagare med en SatCR LNB.

Design och fjärrkontroll i elegant nordisk design
Den välbekanta stilen, kvaliteten och minimalistiska designen från Nokia omfattar även de nya QLED-modellerna. Den röststyrda Bluetooth-fjärrkontrollen är ergonomiskt formad och ligger bra i handen och med bakgrundsbelysning för varje knapp är det lätt att hitta rätt – även under de sena kvällstimmarna. Med dedikerade Netflix- och YouTube-knappar på fjärrkontrollen kan båda apparna öppnas med en enda knapptryckning.

Skillnader mellan QLED och LED
QLED bygger på den välkända LED-tekniken, som här har förstärkts med så kallade Quantum Dots. Det betyder att en LCD-panel är bakgrundsbelyst med hjälp av mikroskopiskt små lysdioder. LED-bakgrundsbelysningen är mycket stark och livslängden på LED-lamporna är extremt lång. Ljuset möjliggör hög kontrast och en intensiv, färgstark bild. Med QLED läggs ett extra lager av “quantum dots” som belyses olika av elektriska impulser. Detta resulterar i ett bredare färgspektrum, ännu ljusare bilder samt bättre kontrast. Färgerna upplevs som mer levande och grådaskig svärta är ett minne blott – här framstår svart verkligen som svart.

 

Relaterade Artiklar