DJ-giganterna R3HAB och Laidback Luke släpper ny singel och första NFTs via svenska anotherblock
Hem PRODUKTNYHETER Idag DJ-giganterna R3HAB och Laidback Luke släpper ny singel och första NFTs via svenska anotherblock

Idag DJ-giganterna R3HAB och Laidback Luke släpper ny singel och första NFTs via svenska anotherblock

Publicerat av: Redaktionen

Två av världens främsta DJs, R3HAB och Laidback Luke, möts i ett ikoniskt första samarbete på singeln “Weekend on a Tuesday” (19 augusti).

I samband med släppet tillgängliggör duon 5 % av låtens streamingintäker till fans världen över via den nya svenska NFT-marknadsplatsen anotherblock som lanseras samma dag.

anotherblock, den svenska musik-NFT-satsningen som bl.a. backats av Steve Angello och DannyBoyStyles, lanseras idag. Plattformen, som gör det möjligt för musikälskare att äga en del av låten, blir en av de mest transparenta på marknaden där fans kan spåra priser före och efter försäljning, följa värdet på sin katalog, uppskattningar om kommande utbetalningar, och mycket mer.

“Musik-NFTs med tydliga och verkliga värden kan transformera musikbranschen till en betydligt mer artistvänlig, engagerande och decentraliserad plats där makten förflyttas till skaparna och fansen. Vi vill vara en global utmanare från start och därför känns det fantastiskt att lansera med R3HAB, Luke och deras dedikerade community av dansmusikfans”, säger Michel D. Traore, medgrundare och VD, anotherblock.

Via anotherblock ger R3HAB och Laidback Luke vem som helst möjlighet att ta del av streamingintäkterna från “Weekend on a Tuesday” – en kraftfull mashup där dansmusikens tungviktare möts i sina karaktäristiska stilar, med Lukes groovy house och R3HABs baslinjer i kombination med frigörande, souliga vokaler. Totalt 250 royaltybaserade NFTs utgör sammanlagt 5% av låtens masterrättigheter. Varje NFT avser 0,02% och kan köpas för det demokratiska priset av 880 kr styck, enkelt via betalkort eller en decentraliserad plånbok.

“Efter många månader och versioner fram och tillbaka är Luke och jag glada över att få dela “Weekend On A Tuesday” med världen. Det här är en låt om att bryta mot normen och följa sitt eget beat. Den är skapad för att starta igång festen, och vi är glada över att vara en del av anotherblocks lansering”, säger R3HAB.

DJ-giganterna R3HAB och Laidback Luke släpper ny singel och första NFTs via svenska anotherblock

Michel D. Traore och Filip Stömsten

“Jag är superglad över den här låten med R3HAB. Han och jag går way back! R3HAB kom med denna fantastiska baslinje och jag tillförde ett lite mer housigt ljudlandskap. ‘Weekend On A Tuesday’ är ärligt talat så det ofta känns för oss DJs, och det blir riktigt spännande att kombinera släppet med lanseringen av anotherblock”, säger Laidback Luke.

Delta i NFT-droppet från kl 19:00 svensk tid, fredag 19 augusti HÄR.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar