ICA lanserar ny e-handelslösning framtagen av Nexer
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR ICA Sverige lanserar ny e-handelslösning framtagen av Nexer

ICA Sverige lanserar ny e-handelslösning framtagen av Nexer

Publicerat av: Redaktionen

För att möta ICA Sveriges butikers behov av en framtidssäker, användarvänlig och kostnadseffektiv e-handelslösning för butiksinredning och utrustning valdes Nexer Unified Commerce som digital rådgivare och partner.

Nexer Group, där Nexer Unified Commerce ingår, är experter på digitalisering inom strategi, teknik och kommunikation och erbjuder bland annat e-handelslösningen Storefront baserad på Umbraco Cloud som CMS och en kraftfull e-handelsmotor på Storm Commerce.

ICA Sverige är tjänsteleverantör åt cirka 1300 handlarägda butiker och Nordens ledande aktör inom dagligvaruhandel.

Tillsammans med Apotek Hjärtat, ICA Bank, ICA Försäkring och ICA Fastigheter bildar de ICA-gruppen. Butikerna har fram till idag använt en omodern och svårhanterlig e-handelslösning för beställning av allt från värmelampor till kundvagnar, vilket skapat onödig och kostsam handpåläggning hos inköpsansvariga.

För att kunna hantera den viktiga kedjan och underlätta i alla led ville ICA byta till en mer framtidssäker, användarvänlig e-handelslösning och valet av partner föll på Nexer Unified Commerce som erbjuder tjänsten Storefront. Det är en komplett innehålls- och e-handelsplattform baserad på användarvänliga Umbraco Cloud som CMS och en kraftfull e-handelsmotor på Storm Commerce. Med Storefront kan man anpassa lösningen efter ICA:s unika integrations- och utvecklingsbehov.

Erbjuder det bästa av två världar

ICA lanserar ny e-handelslösning framtagen av NexerStorefront är en helt molnbaserad e-handelslösning som möjliggör det bästa av två världar; en lösning utrustad med best practice e-handelskomponenter som ger snabb time-to-market samtidigt som den är skalbar och flexibel. Med Storefront har man samlat de mest framgångsrika resultaten från över 100 implementerade projekt. All erfarenhet har paketerats i en kraftfull e-handelslösning som är förberedd att kombineras med andra plattformar, teknik och design till en modern och flexibel lösning – helt efter kundens unika behov.

Byggd för framtiden

ICA BIU:s systemkarta involverar flera externa system och med Storefront från Nexer har man gjort integrationer till såväl Order Management och Produktberikning som ICA:s ekonomisystem. Lösningen är skalbar och framtidssäkrad för att möta tillväxt och marknadens framtida krav, utan begränsningar, oavsett vilka system som adderas i framtiden.

– Vi är otroligt stolta över att vara digital partner till ICA BIU och producera en framtidssäker, skalbar lösning med vilken vi kan växa gemensamt. Med Storefront visar vi hur en god grund bidrar till effektivitet och stabilitet samtidigt som den ger möjlighet till en unik och hållbar e-handel. ICA:s BIU lösning är ett bevis på hur vi skapar mervärde genom att lägga energi där den räknas – på kunden, säger Ebba Persson, E-commerce Project Manager på Nexer Unified Commerce.

Relaterade Artiklar