Hur fungerar direkt utbetalning på snabblån?
Hem NYHETER Hur fungerar direkt utbetalning på snabblån?

Hur fungerar direkt utbetalning på snabblån?

Publicerat av: Redaktionen

Snabblån finns med olika villkor, då det beror på vilka önskemål och krav du har med ditt lån. Till exempel hur mycket du vill låna, hur lång löptid som önskas och hur snabbt du vill få tillgång till pengarna.

Hur fungerar direkt utbetalning på snabblån?Snabblån är vanligt för att det är lättare att få lånet beviljat, men en kanske större anledning är att man har pengarna snabbt hos sig för användning. Du kan till exempel behöva pengarna för en akut reparation av ditt hem eller fordon. Om så är fallet vill du ha det snabbast möjliga alternativet med direktbetalning på ett snabblån.

Det är möjligt att ansöka om snabblån med direkt utbetalning. Däremot så finns det olika varianter av direkt utbetalning, vilka skiljer sig åt beroende på andra önskemål eller krav du har på ditt lån. Hur lång tid det tar med direkt utbetalning kan bland annat bero på vilken bank man använder sig av och vilka banker som den specifika långivaren samarbetar med.

Olika typer av direkt utbetalning

Hur snabbt du vill ha tillgång till dina pengar kan vara en avgörande faktor då du söker lån. Olika långivare har olika erbjudanden och tjänster. I regel får man pengarna utbetalda samma dag som man har fått lånet beviljat, men det beror också på vilken dag i veckan man befinner sig på.

Med smslån utan UC betalas pengarna ofta ut direkt efter att man har fått sitt lån beviljat. Med denna typ av lån kan det även finnas goda chanser för att kunna få lånet utbetalt efter att kundservice har stängt. För de som använder sig av betalningsmetoden Trustly är det ännu större chans att man har pengarna hos sig närhelst på dygnet och vilken dag som helst i veckan.

Om du är i stort behov av att få pengarna utbetalade under en helgdag, så är det större chans att det går bra hos en långivare som har kundservice öppet under helgen. Dock bör man överväga hur viktigt detta är, då dessa lån ofta är en så kallad högkostnadskredit.

Kontrollera samarbetet med bankerna

Som tidigare nämnts så är det även viktigt att titta på vilket samarbete det råder mellan långivare och banker. Det finns några banker som har olika samarbeten för att hjälpa till med direkt utbetalning: Danske Bank, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea.

Om direkt utbetalning är en viktig faktor för dig, så kan du kontrollera med din bank vilka långivare de samarbetar med för att möjliggöra detta. Antingen kan du göra detta via en jämförelsesida som listar denna typ av lån eller direkt hos din bank.

Tänk dock på att det finns andra saker som är viktiga att tänka på med ett lån, så du inte enbart riktar in dig på att lyckas få pengarna utbetalda direkt. Du ska ju även klara av att betala lånet.

Relaterade Artiklar