Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Huawei introducerar nya Huawei MateBook X

Huawei introducerar nya Huawei MateBook X

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar nu nya bärbara datorn – Huawei MateBook X, det senaste tillskottet i MateBook-familjen.

Huawei introducerar nya Huawei MateBook X 3Huawei MateBook X har seriens unika estetik och lanseras med flera förbättringar gällande portabilitet, innovation och användarupplevelse. Nya MateBook X är skapad för att inspirera alla de som är på språng och som samtidigt vill vara produktiva. Var de än befinner sig.

Den senaste bärbara datorn från Huawei kompromissar inte med hållbarheten. Den ultrabärbara Huawei MateBook X har en innerkonstruktion av magnesium och aluminium med en slät ytterfinish som kombinerar elegant stil med funktion. Huawei MateBook X:s yttre har hämtat inspiration från pärlemor samt glitter och kommer i två färger: Silver Frost och Forest Green.

Den ultrabärbara upplevelsen omdefinieras definitivt då den nya datorn endast väger ett kg och endast mäter 13,6 mm på den tjockaste delen. Varje interaktion med datorn är en glädje och med en storlek på 13 tum passar den lätt i vilken ryggsäck som helst, alltid redo för nästa äventyr.

Nya Huawei MateBook X är den första bärbara datorn som har en Infinite FullView-skärm, realiserad med en kantlös design som ger ett 90-procentigt så kallat screen-to-body-ratio. Skärmen ger en fantastisk upplevelse oavsett om användaren arbetar, skapar innehåll eller sträcktittar på film eller TV-serier. LTPS-skärmen stöder 3K-upplösning (3000×2000) med 100 procent sRGB-färg (typiskt värde) för att ge en visuell upplevelse med stor detaljrikedom och levande färger. Användare kan vara mer produktiva med skärmen i 3:2-format, som ger mer utrymme för innehåll.

Bildskärmen har också multitouch-funktionalitet med geststöd, till exempel Fingers Gesture Screenshot, som låter användare snabbt ta en skärmbild genom att svepa nedåt på skärmen med tre fingrar, lika enkelt som det är på en smartphone. Touch-funktionen lägger också till en ny dimension i användarupplevelsen för flera enheter. Med inställning av flerskärmssamarbete är det lika intuitivt att styra en Huawei-smartphone på datorn som på den fysiska enheten.

Huawei MateBook X:s Eye Comfort-läge filtrerar effektivt bort blått ljus för att ge avlasta ögonen under långa perioder av användning. Dessutom säkerställer algoritmer för justering av ljusstyrka en konsekvent tittarupplevelse oavsett om enheten används inomhus eller i direkt solljus.

Multi-screen Collaboration-funktionen i Huawei Share möjliggör sömlöst samarbete mellan smartphones och datorer. När en mobil är ansluten till Huawei MateBook X integreras mobilskärmen på den bärbara datorns skärm via ett bild-i-bild-fönster. Förutom enkel filöverföring med drag-och-släpp, gör funktionen att datorn kan öppna och redigera filer direkt på användarens mobil. Instant Hotspot ger snabb och enkel åtkomst till internet via internetdelning.

På insidan levererar Huawei MateBook X den prestanda som konsumenterna behöver för att smidigt hantera de dagliga uppgifterna. Med en 10:e generationens Intel Core-processor och 16GB RAM levererar MateBook X den prestanda som krävs för att stödja en smidig upplevelse över typisk produktivitets- och multimedia-användning. Stöd för Wi-Fi 6 säkerställer snabb och stabil internet-anslutning även på platser med mycket nätverkstrafik, med hastigheter på upp till tre gånger den för Wi-Fi 5.

Trots MateBook X otroligt kompakta format erbjuder den fortfarande en otrolig batteritid med dess batteri på 42Wh (nominell kapacitet) som fungerar tillsammans med Huaweis smarta batterihanteringslösning för att stödja upp till nio timmars lokal mediaspelning eller typisk produktivitetsanvändning. Den ultraportabla 65W-adaptern, som levereras som standard med HUAWEI MateBook X, stöder laddning för den bärbara datorn och enheter utrustade med en USB Type-C-port, vilket möjliggör problemfri pendling. Utbudet av portar på sidan av den bärbara datorn inkluderar två mångsidiga USB Type-C-portar, båda stöder tvåvägs dataöverföring, laddning och tillbehörsanslutning för att passa alla användares behov.

Huawei MateBook X kommer utrustad med ett brett utbud av innovativ teknik samtidigt som den är utformad för att inspirera till kreativitet på alla fronter oavsett var användaren befinner sig. Huawei MateBook X är den första som har en pekplatta med Huawei Free Touch. Den förbättrade pekplattan erbjuder ett större utrymme för navigering och kreativa uttryck och stöder samtidigt full haptisk feedback för en mer taktil upplevelse. Huawei Share-taggen är nu integrerad i pekplattan, vilket ger enkel åtkomst till Multi-screen Collaboration-funktionen. Det nya tangentbordet i full storlek har saxbrytare som erbjuder 1,3 mm tangentrörelse för att göra användning till en ren glädje, med tangentbordsbelysning som ger ljus för tillfällen då belysningen inte räcker till.

Användarens integritet skyddas av fingeravtrycksknappen, som kombinerar fingeravtrycksläsare och strömbrytare för att autentisera användaridentiteten säkert när enheten startas. Detta ersätter effektivt inloggningslösenordet på Windows välkomstskärm. Den unika infällda kameradesignen ger ytterligare skydd för användarens personliga integritet. Genom att bädda in kameran i ett lättillgängligt nyckellock aktiveras den bara när användarna behöver den.

Som det nyaste tillskottet i MateBook-familjen erbjuder Huawei MateBook X samma högkvalitativa ljudkvalitet som sin föregångare. Förvandla vilken plats som helst till en personlig biograf med det kraftfulla systemet med fyra högtalare, frekvensdelning och exakt korrigering av distorsion som ger uppslukande surroundljud. Dubbla kantmonterade mikrofoner kommer med algoritmer för att stödja upptagning på långt håll för bättre röstinspelning som förbättrar användarupplevelsen i videosamtal och virtuella konferensmöten.

  • MateBook X Forest Green – i5-10210u/16GB/512GB/WiFi 6/Touch/MateDock2/Windows 10 Pro. Rekommenderat cirkapris är SEK 16 990 inklusive moms.
  • MateBook X Silver Frost – i5-10210u/16GB/512GB/WiFi 6/Touch/MateDock2/Windows 10 Pro. Rekommenderat cirkapris är SEK 16 990 inklusive moms.

Relaterade Artiklar