IFA 2022: HMD Global introducerar sin mest miljövänliga mobiltelefon hittills och lanserar hållbar abonnemangstjänst
Hem PRODUKTNYHETER HMD Global introducerar sin mest miljövänliga mobiltelefon hittills och lanserar hållbar abonnemangstjänst

HMD Global introducerar sin mest miljövänliga mobiltelefon hittills och lanserar hållbar abonnemangstjänst

Publicerat av: Redaktionen

Med smartmobilerna Nokia X30 5G och Nokia G60 5G samt den förbättrade surfplattan Nokia T21 introducerar HMD Global sina mest miljövänliga produkter hittills.

Och med den revolutionerande abonnemangstjänsten Circular blir det mer hållbart än någonsin att köpa en ny enhet.

HMD Global, hemvist för Nokia-telefoner, presenterar i dag Nokia X30 5G – HMD Globals mest miljövänliga mobiltelefon hittills. En stor andel av Nokia X30 5G är tillverkad av robusta och återvunna material och telefonen är dessutom utrustad med en PureView-kamera som tar briljanta bilder.

Samtidigt presenteras den hållbara och ekonomiskt fördelaktiga mobiltelefonen Nokia G60 5G och den nya, förbättrade surfplattan Nokia T21. De nya enheterna lanseras samtidigt som den revolutionerande abonnemangstjänsten Circular, som fokuserar på hållbarhet. Tjänsten belönar användare som har kvar sina enheter längre.

“På HMD Global är vi glada över att introducera en telefon som är miljövänlig inifrån och ut. Nokia X30 5G ger inte bara de bästa fotomöjligheterna med sin PureView-kamera, den är också den bästa telefonen vi någonsin har gjort. Med Nokia X30 5G förenar vi vår passion för att hjälpa våra användare att behålla sina enheter längre genom att bland annat låta dem köpa sina telefoner och surfplattor genom vår nya prenumerationstjänst Circular”, säger Claus Dahl, nordisk försäljningschef på HMD Global.

Nokia X30 5G: Minst miljöpåverkan och de bästa bilderna hittills

Nokia X30 5G är tillverkad med en ram av 100 % återvunnen aluminium och en baksida av 65 % återvunnen plast, vilket gör den till den mest miljövänliga Nokia-mobilen någonsin. Kartongen består av 70 % återvunnet papper och är 100 % FSC-certifierad, plus att CO2-avtrycket från transporten minskar på grund av kartongens mindre storlek. Laddaren har också tagits bort för att inte orsaka onödigt elavfall i framtiden.

Nokia X30 5G:s prestanda har dock inte äventyrats, den har förstklassiga funktioner och tar de bästa fotografierna hittills. PureView-kameran med 50 Mp utnyttjar optisk bildstabilisering (OIS) och AI för att ta fantastiska ultravidvinkelbilder och levande nattbilder. Kameran skyddas av reptåligt Corning Gorilla Glass med DX+, som låter 98 % av allt ljus nå den stora sensorn, och motiven får liv på den 6,43 tum stora PureDisplay-skärmen med ljusa och levande färger.

Nokia X30 5G levereras med tre års garanti, tre OS-uppgraderingar och tre års månatliga säkerhetsuppdateringar. HMD Global fortsätter sitt samarbete med Ecology, vilket innebär att ett träd planteras för varje köpt Nokia X30 5G.

Nokia G60 5G: Hållbarhet och lång livslängd

Nokia G60 5G är hållbart tillverkad med en baksida av 100 % återvunnen plast och en ram av 60 % återvunnen plast. För första gången gäller X-seriens löften om lång livslängd även G-serien. Detta ger användarna en möjlighet att behålla sin telefon längre, plus att den levereras med ”3-3-3”-löftet: tre års Android OS-uppgraderingar[1], tre års månatliga säkerhetsuppdateringar1 och en utökad treårig garanti[2] utan extra kostnad. Den 6,58 tum stora FHD+ 120 Hz-skärmen är perfekt att navigera på och den tredubbla AI-kameran med 50 Mp innebär att Nokia G60 5G gör premiumupplevelser mer tillgängliga.


[1] Från enhetens globala lanseringsdatum
[2] Se omfattningen i Tillverkarens begränsade garanti

Nokia T21: Robust, pålitligt och familjevänligt kraftverk
Den nya surfplattan Nokia T21 är designad med ett robust aluminiumskal som har ett 60 % återvunnet plasthölje för antennen, och dess hållbarhet och tålighet lever upp till vad du förknippar med en klassisk Nokia-produkt.

Två års uppgraderingar av Android OS-programvara1 säkerställer att operativsystemet hänger med i tiden och tack vare upp till tre års månatliga säkerhetsuppdateringar1 är den perfekt för hela familjen. Nokia T21 har också fått nya, efterfrågade funktioner som HD-videoströmning, röstsamtal och NFC-betalningsfunktion.

NFC hjälper företag med betalningar och skannar NFC-taggar, medan Second Screen-funktionen gör att du kan ansluta till och styra din Windows-dator trådlöst. Och om kreativiteten behöver flöda fritt kan en aktiv penna vara perfekt för att skissa idéer, göra anteckningar eller rita ditt nästa mästerverk[1] [2].

[1] Endast versionen med WiFi + 4G NFC
[2] Penna ingår ej. Kompatibel med aktiva pennor genom WGP- och/eller AES 2.0-teknik.

Nya Nokia-ljudtillbehör på resan mot en hållbar värld

Den nya vattentäta Nokia Portable Wireless Speaker 2 ger ett pålitligt ljud när du är på språng och har en 100 % återvunnen ytterkonstruktion och en batteritid på hela 22 timmar.

Circular – en abonnemangstjänst som omdefinierar mobiltelefonägande med hållbarhet i centrum

Circular är en revolutionerande ny abonnemangstjänst som uppmuntrar användare att behålla sina telefoner längre genom en rad miljövänliga belöningar. Circular håller mobiltelefoner och surfplattor borta från soptippen och ger dem nytt liv, så att planeten inte lider mer skada av den negativa påverkan som telefontillverkning och -ägande kan ha. Som en del av abonnemanget går Nokia igenom enheterna och gör dem klara för återvinning, renovering, återanvändning av nya abonnenter, eller så skänks de till en god sak som behöver dem bäst.

Circular är tillgängligt för utvalda enheter från Nokia.com/phones i Storbritannien och Tyskland, en nordisk lansering är planerad i framtiden.

IFA 2022: HMD Global introducerar sin mest miljövänliga mobiltelefon hittills och lanserar hållbar abonnemangstjänstPriser och tillgänglighet

De fyra nya enheterna är globalt tillgängliga på utvalda marknader från och med i dag.

Nokia X30 5G finns i Cloudy Blue och Ice White, med 6 GB/128 GB eller 8 GB/256 GB minne och lagringskapacitet, till följande priser: 5 699/5 999 kronor

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar