Danmarks mest prisbelönta e-handelsplattform står redo att erövra Sverige – Öppnar kontor i Stockholm och anställer svensk e-handelsprofil
Hem E-HANDEL Den danska mest prisbelönta e-handelsplattform är klar att erövra Sverige – Öppnar kontor i Stockholm och anställer svensk e-handelsprofil

Den danska mest prisbelönta e-handelsplattform är klar att erövra Sverige – Öppnar kontor i Stockholm och anställer svensk e-handelsprofil

Publicerat av: Redaktionen

Ambitionerna är höga: Med stöd av den Altor-ägda QNTM Group kommer Bizzkit att vara Europas ledande e-handelsplattform.

Idag tas det första steget då Bizzkit öppnar kontor på Biblioteksgatan i Stockholm, och Eric Håård börjar som försäljningschef.

Han kommer från en liknande position på Norce (tidigare Storm Commerce), och ytterligare anställningar kommer att följa under de kommande månaderna.

Eric Håård är entusiastisk: ”Jag har sett fram emot att få börja. Bizzkit har en exceptionell meritlista i Danmark och en unik e-handelsplattform. Nu får svenska företag samma möjligheter till framgång med sin e-handel”.

Bizzkit är en plattform från den 185 personer starka digitalbyrån Hesehus. E-handelsplattformen används redan idag av bl.a. Fristads med huvudkontor i Borås och har under många år varit den ledande och mest prisbelönta e-handelsplattformen bland Danmarks största företag. Danmarks mest använda webbutik – Matas – är byggd på Bizzkit. Vinnarna av “Bästa e-handelscase” vid Dansk Erhvervs stora e-handelspris baserades både 2020 (Matas) och 2022 (Dinex) på Bizzkit. Nu är planen att skapa samma framgång i Sverige.

“Vårt samarbete med svenska Bizzkit Solutions Partners har bekräftat att stora svenska företag efterfrågar precis vad vi har rönt stor framgång med i Danmark under många år: En flexibel e- handelsplattform där du kan ge kunderna den optimala användarupplevelsen. I slutändan innebär det maximal försäljning på nätet”, säger vd:n för Hesehus och Bizzkit, Lars Hedal.

Bizzkit är en del av QNTM Group, som lanserades förra året av kapitalfonden Altor. QNTM Group har idag investeringar i 5 unika programvaru- och techbolag som alla bidrar till digitalisering inom försäljning och marknadsföring. Koncernen levererar unika tekniklösningar till ett antal välkända varumärken i Norden och internationellt.

Vd:n för QNTM Group, Eivind Roald, döljer inte sina ambitioner: “Bizzkit har nått enorma framgångar i Danmark. Samtidigt har kunder som Fristads i Sverige visat vägen ut i världen och nu tar vi det avgörande steget mot internationell framgång. Potentialen är enorm, och vi ser fram emot att följa och stötta Bizzkit på resan.”

Danmarks mest prisbelönta e-handelsplattform står redo att erövra Sverige – Öppnar kontor i Stockholm och anställer svensk e-handelsprofil

Bizzkit CCO Christian Solmunde Michelsen och försäljningschef i Sverige Eric Håård

Bizzkit anordnar Bizzkit E-commerce Summit den 29 september på Biblioteksgatan 29 i Stockholm. Här kommer PostNord att presentera den senaste utvecklingen inom svensk e-handel och QNTM Groups COO Emma Dyga – tidigare vd för Apsis – presenterar QNTM Group. Slutligen kommer Bizzkits vd Lars Hedal att berätta om de hetaste e-handelstrenderna just nu.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar