H&D Wireless lanserar GEPS for Industry – världsledande RTLS-lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster av returbara transportemballage
Hem DETALJHANDEL H&D Wireless lanserar GEPS for Industry – världsledande RTLS-lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster av returbara transportemballage

H&D Wireless lanserar GEPS for Industry – världsledande RTLS-lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster av returbara transportemballage

Publicerat av: Redaktionen

Den snabbväxande och börsaktuella svenska leverantören av IoT molnplattformslösningar, H&D Wireless, lanserar nu GEPS for Industry.

H&D Wireless lanserar GEPS for Industry – världsledande RTLS-lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster av returbara transportemballage 2Den blir företagets nya industriella IoT-lösning för trådlös realtidsspårning (RTLS) av returbara transportemballage (RTP), speciellt utvecklad för kunder inom tillverkningsindustrin för att underlätta deras väg mot digitalisering.

GEPS™ for Industry är speciellt framtagen för att digitalisera hanteringssystem och visualisering inom den globala tillverkningsindustrin, som till exempel hantering av varor, flaskhalsar inom produktionen, ojämnt produktionsflöde och oväntade maskinavbrott.

Den nya RTLS-lösningen ger realtidsinformation mellan fysiska objekt i processen och affärssystemet, det vill säga när till exempel rackar och pallar som används i produktionsprocessen och i leveranskedjan, sedan skall återvända till början av leveranskedjan. Dessa paket kallas också för Returemballage Transport Förpackning, RTP (Returnable Transport Packages) och kan i vissa branscher vara värda stora summor pengar som normalt ligger bundet i balansräkningen som lager och både är en förutsättning och en begränsning för produktionsflödet.

Systemet är förintegrerat med SAP, världens ledande ERP-applikation, med 345 000 kunder över hela världen och mer än 125 miljoner abonnenter i sin molnbas.

H&D Wireless attraherade i vintras 25 miljoner i kapitaltillskott och har för avsikt att notera bolagets aktier på Nasdaq First North i Stockholm i sommar.

En mångmiljardmarknad

GEPS for Industry möjliggör för tillverkningsföretag att digitalisera och visualisera affärsprocesser och följa viktiga tillgångar och produkter i realtid. Systemet stöder flera trådlösa tekniker som UWB, BLE, RFID och Wi-Fi, som kombinerat med dataanalys och artificiell intelligens som kan identifiera gaffeltruckar, varor, människor, produkter och arbetsprocesser. Det gör det möjligt för medarbetare och ledning att följa affärsutvecklingen, och identifiera frågetecken innan de blir till problem.

Med GEPS for Industry stärker H&D Wireless sin position på den snabbväxande marknaden för trådlös realtidsspårning (RTLS), bland företag som arbetar med varor, försörjningskedjor och människor. Marknaden för Smart Factory och Industriell IoT väntas vara värd mer än 225 miljarder dollar år 2021 (Markets and Markets Research).

– Vårt nya system för trådlös realtidsspårning är i sann mening världsledande och kommer att stödja och påskynda digitaliseringen av affärsprocesser i den globala tillverkningsindustrin, här med fokus på RTP som är en vital del av industriprocessen där man kommer att kunna minska den manuella hanteringen och samtidigt öka produktionsflödet. Det här är en del av IoT-revolutionen som förbinder produkter genom trådlösa moduler och molntjänster med analys, artificiell intelligens och smartphone-applikationer och ger fördelar som lägre kostnader, smartare arbete och bättre kontakter med kunder, säger Pär Bergsten, grundare och VD för H&D Wireless.

Relaterade Artiklar