Ny kartläggning från Payson visar: Här blomstrar e-handeln mest i Sverige
Hem DETALJHANDEL Ny kartläggning från Payson visar: Här blomstrar e-handeln mest i Sverige

Ny kartläggning från Payson visar: Här blomstrar e-handeln mest i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Payson har med hjälp av statistik från Allabolag.se och SCB tagit fram ett index för att undersöka var i landet e-handeln är på starkast framfart.

Ny kartläggning från Payson visar: Här blomstrar e-handeln mest i Sverige 2Indexvärdet är framtaget genom att jämföra antal nystartade e-butiker under 2016 mot antal kommuninvånare. Kartläggningen visar att Vansbro i Dalarna toppar listan över de kommuner där e-handeln blomstrar mest. Värmländska kommunen Storfors och tennismeckat Båstad placerar sig också högt upp på listan, medan Kiruna däremot hamnar i botten.

– Ökningen av antalet nystartade e-butiker vittnar om att e-handeln fortsatt är på stark framfart i Sverige. Smidiga designverktyg och säkra betallösningar gör att det är enkelt att starta e-butik i dag. Tröskeln är därmed relativt låg och det gör att fler vågar ta steget att driva eget. Det viktigaste är dock att hitta en egen nisch och stark affärsidé, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson.

Stockholm toppar bland storstäderna
I kartläggningen hamnar Malmö på plats 38 och Göteborg så långt ned som på 53:e plats. Bland storstäderna är det endast startup-staden Stockholm som hamnar på topplistan. Även flera kranskommuner till Stockholm hamnar högt upp på listan, såsom exempelvis Danderyd, Tyresö och Solna.

Topplista: Sveriges bästa e-handelskommuner

  1. Vansbro kommun 1,1
  2. Storfors kommun 2,0
  3. Båstads kommun 2,1
  4. Danderyds kommun 2,2
  5. Tibro kommun 2,2
  6. Bollebygds kommun 2,3
  7. Sjöbo kommun 2,3
  8. Vellinge kommun 2,5
  9. Stockholms kommun 2,6
  10. Hammarö kommun 2,6

Relaterade Artiklar