Harald Ennen lämnar Outnorth
Hem DETALJHANDEL Harald Ennen lämnar Outnorth och rollen som vd

Harald Ennen lämnar Outnorth och rollen som vd

Publicerat av: Redaktionen

Efter fem framgångsrika år har Harald Ennen valt att lämna Outnorth och rollen som vd. Rekryteringen av hans ersättare pågår.

Harald Ennen anslöt till Outnorth sommaren 2018 och har haft en stor betydelse för verksamhetens positiva utveckling.

Under de senaste åren har omsättningen mer än fördubblats och den snabba tillväxten har skett med god lönsamhet.

– Jag har haft en väldigt bra tid på Outnorth. Det har varit en spännande och intensiv resa och jag är stolt över de resultat vi har åstadkommit tillsammans. Framför allt är jag tacksam för möjligheten att få lära känna och arbeta nära så många fantastiska människor – alltifrån medarbetare till styrelsemedlemmar och partners. Fokus framöver är inte på några nya operativa uppdrag. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med min familj och utforska nya möjligheter i livet, säger Harald Ennen.

– Haralds hängivenhet, framåtanda och ledarskap har varit en viktig del i att göra Outnorth till vad det är idag. Under hans ledning har verksamheten tagit stora kliv och stärkt sin position som kategoriexpert och marknadsledare inom outdoor. Jag vill på Egmonts och styrelsens vägnar tacka Harald för hans fina insatser och önskar honom all lycka i framtiden, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och chef för Egmont E-commerce.

Harald Ennen avslutar sin tjänst hos Outnorth till sommaren och rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare är i gång. Under en övergångsperiod kommer Erlend Futsaeter, Senior Director på Egmont E-commerce, att ta vid som tf. vd på Outnorth.

Harald Ennen lämnar Outnorth

Harald Ennen

Förändringen påverkar även det Egmontägda moderbolaget Outnordic, som idag leds av Harald Ennen och där förutom Outnorth även norska Fjellsport och Skitt Fiske ingår. I samband med att Harald Ennen lämnar går Eric Sandtrø, vd för norska Fjellsport och medlem av Outnordics ledning, in som tf. koncernchef för Outnordic. På Fjellsport kommer Frode Carm, inköpschef på Fjellsport, att ta över ansvaret för den dagliga driften och fungera som interims-vd under övergångsperioden.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar