2022 – ett starkt år för biluthyrningsbranschen
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK 2022 var ett starkt år för biluthyrningsbranschen

2022 var ett starkt år för biluthyrningsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Det är många som ser fördelarna med att hyra bil och efterfrågan är stor.

Efter dippen under början av pandemin har siffrorna stadigt gått uppåt.

Branschen är samtidigt inne i en förändring där nya sätt och lösningar för bilanvändning börjar ta form och begreppet mobilitet på allvar börjar etablera sig på bred front.

Sättet att använda bil ändras och många ser fördelen med att inte äga en bil, utan hyr eller delar istället som en del i den allt större delbara ekonomin.

Att MABI som hyrbilsföretag numer erbjuder bilpoolslösningar är en del i den utvecklingen. Vi är inne i en period full av innovativa idéer för att kunna möta nya kundgrupper med större krav på tillgänglighet och flexibilitet.

Utvecklingen i fordonsbranschen är också i en spännande förändring. Förutom omställningen till mer miljövänliga fordon med fossilfri drift samt nyckellös hantering, är fler innovativa uppfinningar inom räckhåll för att skapa bättre förutsättningar för bildelning. Det är på det hela en mycket spännande tid, som kommer förändra synen på bilägandet och bilanvändandet för alltid.

När MABI summerade år 2022 kunde vi konstatera att det blev ännu ett rekordår. Ett exempel är antalet hyresdygn som under året slutade på närmare 1 miljon, en ökning med 23% mot år 2021. Samtidigt som antalet hyresdygn i branschen som helhet ökade med 12,2%.

2022 – ett starkt år för biluthyrningsbranschen

En av framgångsfaktorerna för detta är en hög nyttjandegrad av fordonsflottan. Biluthyrarna Sverige jobbar, bland annat av miljö- och trängselskäl, mot en nyttjandegrad av 70% på den totala vagnparken till 2030. MABI kan stolt konstatera att vi nådde det målet redan 2022. En stor del av den framgången är att våra engagerade och drivna medarbetare i stationsnätet är så duktiga på att optimera nyttjandet av fordonen.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar