Zalando lanserar digital shoppingassistent med ChatGPT
Hem APPAR Zalando lanserar en digital shoppingassistent med ChatGPT

Zalando lanserar en digital shoppingassistent med ChatGPT

Publicerat av: Redaktionen

OpenAI-tekniken tillåter kunderna att ställa frågor med sitt egna modespråk, vilket hjälper dem att navigera Zalandos stora sortiment på ett mer genuint sätt.

Den första betaversionen av Zalandos digitala assistent kommer att finnas tillgänglig för en utvald grupp kunder i vår.

Snart lanserar Zalando, en av Europas ledande onlineplattformar för mode och livsstil, en digital shoppingassistent som drivs av ChatGPT. Funktionen kommer att finnas tillgänglig över Zalandos app- och webbplattformar och kommer med hjälp av generativ AI kunna förbättra upplevelsen av att upptäcka och shoppa online.

Med ett av de mest omfattande sortimenten på marknaden kan Zalandos kunder vara i behov av hjälp för att hitta den perfekta varan. Med Zalandos nya shoppingassistent kommer kunder att kunna navigera Zalandos sortiment genom att använda sitt egna modespråk, något som gör processen mer genuin och naturlig. Om en kund frågar ”Vad ska jag ha på mig på ett bröllop i Madrid i maj?”, kan Zalandos shoppingassistent förstå att detta är ett formellt evenemang. Även undersöka hur vädret är i Madrid i maj och utifrån detta ge en skriftlig förklaring med rekommendationer för kläder baserat på den informationen. Detta kan i framtiden kombineras med kundernas preferenser, såsom varumärken de följer och produkter tillgängliga i deras storlekar, för att leverera ett mer personligt urval av produkter.

I sina svar kommer Zalandos shoppingassistent att kunna förse kunderna med relevanta produkter, så att kunderna kan ha pågående samtal med assistenten för att förfina resultaten. Den första betaversionen kommer att aktiveras för en utvald grupp av kunder under våren. Funktionen kommer att finnas tillgänglig på engelska och tyska, för kunder i Tyskland, Irland, Storbritannien och Österrike. Den här tekniken kommer att introducera ett nytt sätt att upptäcka Zalandos sortiment och ge kunderna genuinare inspiration.

“Våra kunder står för allt vi gör på Zalando.I snart 15 år har vi varit en ledande e-handelsplattform inom mode och under den här tiden har vi anammat ny teknik för att kunna förbättra våra kunders shoppingupplevelse. Vi är glada över att ta nästa steg tillsammans med ChatGPT för att hjälpa våra kunder att upptäcka ännu mer av vårt sortiment”, säger Tian Su, VP Personalization och Recommendation på Zalando.

“Detta är bara början: vi är nyfikna på våra kunders behov och preferenser och vi är angelägna om att utforska den potential som ChatGPT kan tillföra våra kunders shoppingsupplevelse.Nu när vi fortsätter att testa och introducera nya lösningar ligger vårt fokus fortfarande på att lära oss hur våra kunder vill interagera med vår shoppingassistent för att kunna ge dem den bästa möjliga upplevelsen,” tillägger han.

Zalando lanserar digital shoppingassistent med ChatGPTMed den kommande lanseringen av den första betaversionen, lägger Zalando grunden för framtida utvecklingar och funktioner, som bland annat kan inkludera mode- och skönhetsrådgivning eller inspiration för outfits. Med funktionen strävar Zalando efter att skapa en pålitlig shoppingassistent för sina kunder som inkluderar integritet och AI-skydd. En funktion som går i linje med Zalandos åtagande att erbjuda en förtroendeingivande upplevelse.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar