Wolt Market fyller ett år i Sverige – bananer den mest köpta varan
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKWOLT Wolt Market fyller ett år i Sverige – bananer den mest köpta varan

Wolt Market fyller ett år i Sverige – bananer den mest köpta varan

Publicerat av: Redaktionen

Idag firar Wolts egna livsmedelskedja Wolt Market ett år i Sverige.

Sen man slog upp de digitala portarna för den första butiken i Solna förra året blev möjligheten att beställa hem en matkasse via Wolt-appen snabbt populär bland Wolts användare.

Och den mest beställda varan är bananer, där man sålt nästan 20 bananer per timme.

Wolt Market fyller ett år i Sverige – bananer den mest köpta varanDen 5 april 2022 öppnade Wolt sin första Wolt Market i Sverige, närmare bestämt i Solna. Sen dess har man öppnat ytterligare fyra butiker och finns idag representerade i Stockholm och Örebro. Wolt Market ligger inbyggt i Wolts app och att handla från livsmedelskedjan är lika enkelt som att beställa mat och andra produkter från Wolt – med några snabba klick kommer en välfylld matkasse levererad inom 30 minuter. Och om man vill, kan man istället plocka upp sin matkasse direkt vid butiken.

Lyckad prissänkningskampanj

För två veckor sen drog Wolt Market igång en kampanj där man sänkte priserna på ett antal varor och produkter. Wolt Market ville vara med och bidra till att stävja den negativa utvecklingen på svenska livsmedelspriser och man valde att sänka priserna på produkter för några av dem som var mest utsatta: familjer med små barn. Man sänkte bland annat priserna på blöjor med 30 procent och med 20 procent på produkter som ägg, makaroner, diskmedel och toalettpapper.

Fram tills idag har man sålt nästan fem gånger så många paket med blöjor som innan kampanjen startade och försäljningen på övriga rabatterade produkter har mer än fördubblats. Antalet användare har också ökat rejält, och detsamma gäller för det totala antalet ordrar. Wolt Market kommer att fortsätta med kampanjen i sex veckor till.

Grönsaker, läsk och mejeriprodukter hör till några av de varor som beställts mest sen Wolt Market öppnade. Men den mest köpta varan är ekologiska bananer. Wolt Market har sålt drygt 16 300 klasar ekologiska bananer sedan start, vilket är ungefär 82 000 bananer. Wolt Market säljer också en hel del mer ovanliga produkter som man kanske inte tror att man hittar hos en vanlig livsmedelskedja. Till dem hör bland annat spolarvätska, blommor och hundschampo

Joachim Schwartzbach är VD för Wolt Market i Sverige och säger:

– Det känns riktigt kul att vi firar ett år med Wolt Market, det har verkligen varit ett spännande år och vi har lärt oss mycket om vad våra kunder vill ha. Många handlar hos oss för att göra veckoplaneringen enklare, och vi har fokuserat på att bredda utbudet av frukt och grönt, färskvaror som kött samt mejerivaror. Sen i höstas har vi sett en förskjutning mot mer prisvärda varor, det var också därför vi redan då genomförde en första prissänkningskampanj som vi nu följer upp, med bättre erbjudanden på utvalda varor som vi vet är viktiga för våra kunder.

Nudlar populärt i Örebro

Enligt data från Wolt Market är kunderna i Örebro mer förtjusta i nudlar än kunderna i Stockholm. Där har det sålts nästan dubbelt så många paket nudlar med kycklingsmak som i Stockholm. Örebroarna har också något annorlunda dryckespreferenser jämfört med stockholmarna, där Pepsi Max är den mest sålda läsken jämfört med Coca Cola Zero i huvudstaden.

Glasspreferenser skiljer sig åt i Stockholm

En av de mest sålda glassorterna hos Wolt Market är Ben & Jerry’s. När man ser till vilka smaker Wolts kunder i Stockholm gillar mest så finns det variationer beroende på var man bor. De som handlar från Wolt Market på Söder köper mest Ben & Jerry’s Cookie Dough medan de som handlar från butiken i Solna köper mest av Ben & Jerry’s Half Baked.

De fem mest köpta varorna i Stockholm och Örebro

Nedan listas de fem mest köpta varorna i Stockholm och Örebro. Listan baseras på alla köp som är gjorda på Wolt Market sedan lansering (ca 1 år tillbaka).

Topp-fem mest köpta varor i Stockholm
  1. Banan EKO Klase
  2. Coca-Cola Zero 1,5 liter
  3. Pepsi Max 1,5 liter
  4. Gurka 1 st
  5. Coca-Cola Zero 6×33 cl
Topp-fem mest köpta varor i Örebro
  1. Pepsi Max 1,5 liter
  2. Coca-Cola Zero 1,5 liter
  3. Mellanmjölk EKO
  4. Banan i klase
  5. Chokladboll 58g

Relaterade Artiklar