Second hand-safari med Smarta Kartan 2 juni
Hem TRENDER Second hand-safari med Smarta Kartan den 2 juni

Second hand-safari med Smarta Kartan den 2 juni

Publicerat av: Redaktionen

Den 2 juni kan du följa med på cykelsafari till lokala second hand-butiker.

Göteborgs Stad och Kollaborativ Ekonomi Sverige nylanserar Smarta Kartan, och utifrån den tar vi oss runt i Kvillebäcken.

Smarta Kartan Göteborg finns också på plats i Frihamnen under jubileumsfirandet på fredag.

Smarta Kartan är en digital karta som visar alternativ till att köpa nytt. På smartakartan.se finns allt från cykelkök och bytesgrupper till gratisbutiker och bilpooler. Syftet är att göra det enklare att leva hållbart. I den nya versionen finns platser för reparation och second hand och i och med det täcker kartan nu in alla delar inom cirkulär ekonomi.

Cykelsafari till second hand-butiker

På fredag klockan 16.00 tas kartan till hjälp för att utforska second hand-utbudet i Kvillebäcken med omnejd.

– Alla som vill är välkomna med på en cykeltur till second hand-butiker. Turen tar cirka två timmar och vi besöker butiker med blandat utbud av kläder, möbler, musik och andra prylar, säger Elina Järkil, som jobbar med hållbar konsumtion på Göteborgs Stad.

Läs mer om cykelsafarin och hur du anmäler dig på goteborg2023.com

Samarbete för hållbar konsumtion
Second hand-safari med Smarta Kartan 2 juni

Följ med på cykelsafari till second hand-butiker i Kvillebäcken den 2 juni klockan 16.00.

Smarta Kartan Göteborg är ett samarbete mellan den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Sverige och Göteborgs Stad. 16.30 den 2 juni kommer en av Smarta Kartans grundare, Jonathan Mattebo Persson från Kollaborativ Ekonomi Sverige, att berätta om Smarta Kartan på Omställningslabbets scen i Frihamnen. Mellan klockan 16.00 och 19.00 finns även chansen att få veta mer om kartan av representanter från Göteborgs Stad och Kollaborativ Ekonomi Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar