Hem NYHETER DHL Express är världens andra bästa arbetsplats

DHL Express är världens andra bästa arbetsplats

Publicerat av: Redaktionen

Företaget, som investerar tvåsiffrigt euromiljonbelopp i sina medarbetare varje år, hamnade på en andra plats när Great Place to Work® och FORTUNE utsåg världens bästa arbetsplatser.

DHL Express är världens andra bästa arbetsplats 3DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, har utsetts till världens näst bästa arbetsplats. I årets arbetsgivarranking lyfte Great Place to Work® och FORTUNE fram de omfattande investeringar och initiativ som DHL Express tagit fram för att skapa en positiv, motiverande och tacksam arbetsmiljö i fler än 220 länder och territorier. Varje år utvärderar Great Place to Work®, ett globalt analys- och konsultföretag, arbetslivsupplevelsen bland medarbetare genom deras certifieringsprogram. År 2020 deltog mer än 10 000 organisationer i undersökningsprocessen, vilket representerar rösterna från 10,2 miljoner medarbetare i 92 länder.

DHL Express investerar årligen ett tvåsiffrigt euromiljonbelopp i sina medarbetare runt om i världen. Företaget driver en rad olika HR-initiativ för att kontinuerligt förbättra arbetsförhållandet för sina team: vare sig det är DHL4her, ett program dedikerat till att stödja och utveckla kvinnor, DHL’s Got Heart som gör det möjligt för DHL att hjälpa organisationer som dess medarbetare brinner för utanför arbetet, eller CIS – Certifierad internationell specialist-programmet, som erbjuder olika utbildningar och därmed förser DHL Express medarbetare med den kunskapen de behöver för att motiveras till att leverera den bästa servicekvaliteten till kunder varje dag. På grund av medarbetarnas anmärkningsvärda ansträngningar under Covid-19-pandemin betalade företaget en engångsbonus på 300 euro till varje medarbetare runt om i världen och klistrade orden “Thank you” och en regnbåge på ett Boeing 757-lastflygplan för att uttrycka sin uppskattning till alla betydelsefulla yrkesgrupper medan de transporterar varor över hela Europa.

– Pandemin har testat frontlinjeföretag som DHL Express som aldrig förr och vi är stolta över att våra medarbetare har tagit sig an utmaningen. Trots att pandemin fortfarande påverkar våra liv, och säkerheten för våra medarbetare förblir högsta prioritet, insisterar de på att vara en del av lösningen för att hjälpa samhällen och stärka den globala handeln, säger John Pearson, global vd på DHL Express. Denna positiva attityd är en del av vår företagskultur och en drivande faktor till arbetsglädjen bland våra medarbetare. Jag är väldigt stolt över våra initiativ som främjar medkänsla, mod och engagemang bland våra team. Människor är kärnan i vårt företag. Det var sant tiden före COVID, det är sant nu och kommer att vara sant i framtiden.

DHL Express rankades som nummer två på listan över världens bästa arbetsplatser 2020 och förbättrades från sin position som världens fjärde bästa arbetsplats 2019. DHL Express hamnade också på 42 nationella listor över bästa arbetsplatser, däribland en tiondeplats i Sverige.

– Det är vårt syfte att förena människor och förbättra liv. Detta gäller både våra kunder och våra medarbetare. Vi vill att DHL Express ska vara en plats som människor vill arbeta på och där våra medarbetare tycker om att komma till arbetet varje dag, säger Regine Buettner, HR-chef, DHL Express. Det hela började med den enkla idén att motivera människor men har nu förvandlats till ett unikt försäljningsargument. Vi är oerhört stolta över att se att strategin har utvecklats på ett sådant sätt och att våra ansträngningar respekteras i fler och fler länder över hela världen.

Relaterade Artiklar