hej
Hem NYHETER Com Hem slutför digitaliseringen av sitt tv-utbud den 8 September

Com Hem slutför digitaliseringen av sitt tv-utbud den 8 September

Publicerat av: Redaktionen

Den 8 september 2020 kommer Com Hem modernisera sitt tv-erbjudande i det abonnemangsfria grundutbudet.

Det innebär att tv-kanaler som tidigare levererats både analogt och digitalt enbart kommer levereras digitalt och ge en bättre ljud- och bildupplevelse.

Den 8 september 2020 utgår de analoga sändningarna hos Com Hem och ersätts med digitala sändningar för samtliga hushåll.

Av de 1,6 miljoner hushåll som berörs så tittar cirka 70 procent idag redan digitalt, medan de hushåll som fortfarande tittar analogt behöver göra en enkel kanalsökning, eller ändra inställningarna på tv:n.

”Vi gör det här för att alla 1,6 miljoner som bor i ett Com Hem-hus ska få en bättre bild- och ljudupplevelse, och ett konkurrenskraftigt grundutbud med tv-kanaler som de kan se på sin tv eller via Comhem Play på exempelvis en surfplatta eller mobiltelefon.”

” Digitaliseringen innebär också att vi i framtiden kommer att kunna erbjuda våra kunder ännu högre bredbandshastigheter, genom att vi nu slutar sända analoga signaler och frigör kapacitet för snabbare bredband i vårt nät”, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem.

De kanaler som ingår i det nya digitala grundutbudet är SVT1, SVT2, SVT24, SVT Barn, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, TV9, TV11, ATG Live och lokala kanaler samt finsk, dansk och norsk tv, beroende på var man bor i landet. De flesta av kanalerna kan man dessutom se via Comhem Play i hela EU på sin mobil eller surfplatta, och även streama via Chromecast eller Airplay.

Sedan början av 2020 ligger alla de nya abonnemangsfria digitala kanalerna ute och Com Hem har under året informerat både fastighetsägare och boende om den kommande förändringen, och från och med 11 augusti kommer en informationstext att visas i tv-rutan hos de som fortfarande tittar analogt och som måste ändra inställningarna på sin tv.

Om man redan tittar digitalt via exempelvis en digital tv-box så ser man ingen informationstext och man behöver heller inte göra något.

För att kunna se de digitala sändningarna behöver man ofta bara ändra inställningarna på tv:n eller göra en kanalsökning. Nästan alla modernare tv-modeller har en inbyggd DVB-C-tuner och kan visa digital-tv. Har man en tv som inte kan visa digital-tv behöver man skaffa en digital tv-box eller en ny tv.

Relaterade Artiklar