Chilimobil skapar tillväxt med Fri Surf i en minskande marknad
Hem PRODUKTNYHETER Chilimobil skapar nu tillväxt med Fri Surf i en minskande marknad

Chilimobil skapar nu tillväxt med Fri Surf i en minskande marknad

Publicerat av: Redaktionen

Den 30 maj släppte PTS sin årliga rapport Svensk Telekommarknad 2021 där intäkter, förbrukning och antal abonnemang redovisas för alla operatörer.

Chilimobil är en utmanare som är här för att driva Fri Surf till svenska kunder och sticker ut i rapporten både när det gäller tillväxt och dataförbrukning.

Totalmarknaden minskar – Chilimobil 4:a på tillväxtlistan.

De totala intäkterna i marknaden inom telekom har sjunkit de senaste åren och så även 2021 med 174 MSEK (-0,6%). Av de stora nätägarna (Telia, Telenor, 3, Tele 2)  är det bara operatören 3 som lyckas skapa tillväxt och växer också mest på den svenska marknaden. När det gäller tillväxt i kronor så återfinns Chilimobil redan på 4:e plats i topplistan efter bara 2 år på marknaden, vilket är en bedrift då detta är en av de mest konkurrensutsatta marknaderna i Sverige.

-Det här är ett bevis på att kunderna uppskattar det vi gör och att marknaden behöver drivande företag som vågar tänka nytt. Med vårt erbjudande och storsäljare Fri Surf attraherar vi de många kunder som vill ha frihet att surfa så mycket de vill. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda riktigt bra priser för Fri Surf i kombination med hög servicenivå och att skapa tillväxt för bolaget, säger Fredrik Brunzell en av grundarna till Chilimobil.

Chilimobil visar vilken dataförbrukning Svenska folket egentligen behöver

Dataanvändningen hos svenska mobilkunder är ett annat område som ligger Chilimobil varmt om hjärtat och här finns det tillväxt totalt i marknaden vilket är positivt då fler kunder kan och väljer att leva sina digitala liv även mobilt. Totalt i marknaden är tillväxten 29% och här har Chilimobil redan tagit position 6 på total dataförbrukning i Sverige efter de 5 nätägande operatörerna (Teracom plus de i tabellen nedan) och det med en kundbas på endast knappt 6.200 kunder i slutet av år 2021. I tillväxt i antal Terabyte tar Chilimobil position 5 och i procent leder Chilimobil tillväxten inom detta område.

Chilimobil skapar tillväxt med Fri Surf i en minskande marknad– Vår strategi med att erbjuda Fri Surf har visat sig vara rätt och det är tydligt att kundbehovet finns där och det ser vi även nu med vårt senaste erbjudande speciellt framtaget för semesterfirande sommarstuge- eller husvagnsägare stugbredbandet där vi tillgodoser mer tillfälliga behov av en Fri Surf mobil bredbandslösning som mottagits väldigt väl i marknaden, fortsätter Fredrik Brunzell.

– Det är väldigt kul att se att vårt starka teams hårda arbete ger frukt och vill också passa på att önska alla en riktigt bra sommar och hoppas vi får hälsa ännu fler kunder välkomna in i Chilifamiljen, avslutar Fredrik Brunzell.

Relaterade Artiklar