Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Check Point avslöjar: Uppdateringar uppdaterar inte mobilappar från Google Play Store

Check Point avslöjar: Uppdateringar uppdaterar inte mobilappar från Google Play Store

Publicerat av: Redaktionen

Den vanliga uppfattningen är att den senaste versionen av en applikation är säker och skyddad från sårbarheter.

Check Point avslöjar: Uppdateringar uppdaterar inte mobilappar från Google Play Store 3Forskare hos IT-säkerhetsbolaget Check Point har dock upptäckt att uppdateringar i appar såsom Facebook, Instagram och WeChat inte har uppdaterats i Google Play Store. Under en månads tid skannade forskarna igenom några av de vanligaste mobilapparna, och fann flera tidigare kända sårbarheter som borde ha åtgärdats.

Detta innebär att hackarna fortsatt kan utnyttja apparna, trots att de har blivit uppdaterade. Hackarna kan bland annat stjäla data, publicera inlägg och läsa textmeddelanden. Forskarna menar att Googles slapphet är ett problem. Idag är det valfritt och utvecklare ges bara möjligheten att uppdatera sina appar, vilket Check Point anser är både farligt och vilseledande för allmänheten.

Utvecklare av mobilappar bör därför tvingas att uppdatera sina appar inklusive tredjepartskod. Även Google är ansvariga att hjälpa till att upptäcka skadlig kod.

Samtliga utvecklare och Google har informerats. Check Point uppmanar alla mobilanvändare att installera en antivirus-app för att skanna igenom sina mobilappar.

Relaterade Artiklar