Hem NYHETER Stockholm smartaste staden – vinnare av World Smart City Awards

Stockholm smartaste staden – vinnare av World Smart City Awards

Publicerat av: Redaktionen

Stockholm utsågs till världens smartaste stad vid Smart City Expo World Congress i Barcelona den 20 november.

Stockholm smartaste staden – vinnare av World Smart City Awards 3Stadens ledarskap i GrowSmarter var avgörande för att staden skulle ta hem vinsten, ett EU-projekt som Stockholms stad leder och deltar i med tolv smarta lösningar i Årsta och Slakthusområdet – för en hållbart växande stad. Genom projektet skapar staden bland annat förbättrad livskvalitet genom ökad mobilitet, bättre boenden och infrastruktur. Projektets mål är dessutom att skapa 1 500 nya arbetstillfällen samt minskade växthusgasutsläpp med 60 procent.

De andra finalisterna i stadskategorin var Bristol, Curitiba, Montevideo, Seoul och Teheran. Totalt var 450 projekt nominerade från 54 länder.

– Det är fantastiskt glädjande att Stockholm tagit hem priset som världens smartaste stad. Genom innovativa digitala tjänster, öppenhet och uppkoppling ger vi stockholmarna bättre livskvalitet och näringslivet de bästa förutsättningarna att växa och utvecklas. Nu fortsätter arbetet för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar stad där det är enkelt att leva. Här spelar digitalisering och nya teknologier en avgörande roll, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd, Stockholms stad.

World Smart City Awards

World Smart City Award uppmärksammar projekt, idéer och strategier som främjar hållbar urban utveckling. Priset delas ut i sju kategorier och stadspriset tilldelas en stad med global strategi som kombinerar tillämpning av policy, initiativ och projekt som kommer invånarna till nytta.

Smart City Expo World Congress är Europas största Smart Stadkonferens som samlar över 20 000 deltagare från hela världen. Här sker utbyten av idéer om framtidens städer och innovationer.

Relaterade Artiklar