Canons nya banbrytande EOS R-system revolutionerar framtidens fotograferande och filmskapande.

Canon, världsledare inom bildlösningar har idag ritat om kartan för framtidens fotograferande och filmskapande genom lanseringen av det nya banbrytande EOS R-systemet.

För mer än trettio år sedan startade EOS-eran när originalsystemet lanserades och nu med det nya EOS R-systemet utvidgas de fotografiska möjligheterna återigen på en mängd sätt.

Den nya objektivfattningen, RF har tagits fram med en perfekt mix av optisk-, mekanisk- och elektronisk design för möjligheten att fånga unika ögonblick på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

Banbrytande objektivfattning som bygger på det bästa från EOS-traditionen

Sedan starten 1987 har EOS-systemet, inklusive Cinema EOS, vuxit till världens mest välkända kamerasystem. Dagens lansering tar EOS-plattformen till nya höjder och väver ihop det bästa från det existerande systemet med ännu bättre prestanda och optisk design för nya kreativa möjligheter.

Den nya RF-fattningen baseras på styrkorna i nuvarande EF-fattning och är resultatet av detaljerade efterforskningar gjorda av Canons ingenjörer. Ingenjörerna har designat det nya optiska systemet med ett registreringsavstånd på 20 mm och diametern på fattningen är 54 mm – vilket skapar större kreativitet vid designen av nya objektiv. Den nya fattningen med 12 anslutningspunkter mellan objektivet och kamerahuset medger en förbättrad kommunikation och dataöverföring.

– När vi lanserade EOS-systemet för 30 år sedan så skickade vi tydliga signaler om att framtidens fotograferande var här. Idag är detta ett av världens mest ikoniska kamerasystem och vi är fortfarande lika dedikerade. Canon fortsätter att investera i det enastående EOS-systemet med kameror, objektiv och tillbehör som når nya höjder i bildkvalitet, optisk förträfflighet och prestanda. Allt för att tillgodose de ständigt förnyade kraven från kunderna. säger Mr Yuichi Ishizuka, CEO, Canon EMEA.

Exceptionell kvalitet i varje detalj

Baserat på ovärderlig feedback från fotoentusiaster, yrkesfotografer och filmskapare har det nya systemet utvecklats och omarbetats succesivt. EOS R-systemet med RF fattning och Dual Pixel CMOS AF levererar enastående optisk kvalitet, har världens snabbaste autofokus[i]samt snabbare kommunikationmellan kamerahus och objektiv. Egenskaper som är synonyma med EOS – snabb prestanda, superb ergonomi och oöverträffad bildkvalitet är också grunderna i det nya EOS R-systemet.

Tack vare Dual Pixel CMOS AF tillåts användare av EOS R-systemet att både fotografera och filma även i extremt ljussvaga miljöer. Kompakt storlek och möjlighet till helt tyst fotografering gör EOS R-systemet flexibelt och diskret. I jämförelse med alla Canon EOS systemkameror, EOS Cinema undantaget, erbjuder EOS R den högsta kvaliteten när det handlar om film och möjliggör för filmare att ta sina stories till nästa nivå med 4K ut i 10-bit via HDMI.

Systemet har helt omarbetats vad gäller handhavande och ergonomi med funktioner som elektronisk sökare, och utökad anpassning, vilket möjliggör för användaren att fokusera på motivet snarare än kameran.

Ett system utvecklat med objektiven i centrum

EOS R-systemet ärver alla existerande systemfördelar och är fullt kompatibelt med alla EF och EF-S objektiv och tillbehör[ii], tack vare nya objektivadaptrar. Canon lanserar idag också fyra nya objektiv till EOS R- systemet – RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM och RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM.

Baserade på Canons tradition och tack vare nya banbrytande optiska lösningar och avancerad bildhantering för både stillbilder och film. så kommer dessa högpresterande objektiv att ytterligare flytta gränserna för kreativt skapande. Befintliga användare av Canon systemkameror kan nyttja EOS R-systemet och sina EF and EF-S objektiv och behålla samma prestanda tack vare adaptrarna och har tillgång till övriga EOS-tillbehör och Speedlite-blixtar.

Tillskott till fullformatsfamiljen

Som ett tillskott i EOS fullformatssortiment har Canon idag visat upp det första kamerahuset med namnet EOS R, tillsammans med objektivfattningen RF sätts därmed en ny standard för morgondagens kameror. Utöver världens snabbaste autofokus[iii], så är detta också världens första kamera som kan fokusera i ljusförhållanden ner till -6EV[iv]och erbjuder totalt ljudlöst fotograferande. EOS R omdefinierar prestandan inom foto och film med enastående bildkvalitet, uppkoppling och förfinad ergonomi.