Blocket ökar säkerheten på plattformen – kräver verifiering för att lägga in annons
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Blocket blir säkrare – kräver verifiering för att lägga in annons

Blocket blir säkrare – kräver verifiering för att lägga in annons

Publicerat av: Redaktionen

I våras infördes krav på verifiering på vissa delar av Blocket som en del i att göra plattformen ännu tryggare.

Beslutet har välkomnats av användarna och nu införs det på fler delar av Blocket.

Sedan i våras har man som användare behövt verifiera sig för att kunna starta konversationer genom Blockets meddelandetjänst, något som ökat tryggheten och välkomnats av användarna.

Nu utökas kraven på verifiering och alla annonsörer behöver nu vara verifierade med antingen BankID eller sms-verifiering på sin enhet när de lägger in en annons.

– Vi har sett positiva resultat när det kommer till både trygghet och kundupplevelse sedan vi påbörjade att verifiera delar av Blocket. Och fått mycket positiva reaktioner från våra användare vilket har legat till grund till det här beslutet. Därför tar vi nu nästa steg mot ett ännu säkrare Blocket och utökar användningen av verifiering, säger Jessica Cervin, kundsäkerhetschef på Blocket

På Blocket kan man verifiera sig vid annonsinläggning eller i konversationer genom antingen sms-verifiering eller BankID. Detta för att erbjuda även dem som inte har BankID en möjlighet att använda Blocket, till exempel vissa äldre och personer som saknar svenskt personnummer. Verifiering krävs idag inom kategorierna För hemmet, Personligt, Elektronik, Fritid & hobby och Övrigt. Verifieringen ger också en möjlighet för Blockets användare att välja vem de säljer till, köper av eller kommunicerar med.

Blocket ökar säkerheten på plattformen – kräver verifiering för att lägga in annons

Jessica Cervin är kundsäkerhetschef på Blocket

– Om man vill handla ännu tryggare på Blocket kan man hålla utkik efter verifierade annonser och köpare. De har en märkning på annonsen eller bredvid köparens/säljarens namn i chatten. Dessa märkningar visar att den som skapade annonsen eller deltar i konversationen har verifierat sig med BankID” säger Jessica Cervin.

Ett ytterligare steg i att öka tryggheten på Blocket är att användare nu har möjlighet att lämna omdöme efter en genomförd affär. Detta gäller dock än så länge bara på vissa delar av Blocket och kommer att utvärderas löpande för att följa effekten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar