Bildkvaliteten, priset och storleken viktigast när svenskarna väljer ny tv
Hem PRODUKTNYHETER Bildkvaliteten, priset och storleken viktigast när svenskarna väljer en ny tv

Bildkvaliteten, priset och storleken viktigast när svenskarna väljer en ny tv

Publicerat av: Redaktionen

Bildkvaliteten, priset och storleken är det viktigaste för svenskarna när de ska köpa ny tv enligt en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Samsung Electronics.

Det gör skärmarna i Samsungs Neo QLED8K-serie till ett utmärkt val – vare sig man ska se den senaste storfilmen, titta på sport eller vill ha multi-view och följa flera kanaler samtidigt.

Deltagarna i Samsung Nordic-undersökningen fick svara på totalt åtta frågor om sina tv-vanor och vad de värdesätter mest när de ska investera i en ny tv.

De fick även uppge vilka funktioner de saknar mest på sin nuvarande tv och hur ofta de använder skärmen till annat än tv-tittande.

Bildkvaliteten, priset och storleken viktigast när svenskarna väljer ny tv

Hela 29 procent i undersökningen tycker att bildkvaliteten är allra viktigast när de ska välja ny tv-modell. Priset på skärmen spelar också stor roll menar 24 procent av de tillfrågade. 16 procent menar dessutom att storleken på skärmen är avgörande i valet av tv.

Samsungs Neo QLED 8K-skärmar är mellan 55 och 85 tum stora och de varierar i djup, från 15,2 mm till 18,1 mm, med detaljer i rostfritt stål.

– Den kraftfulla processorn i Samsungs QLED 8K-serie gör att bilden är fantastiskt detaljrik och verklighetstrogen. Kontrasten och ljusstyrkan är också enastående. Dessutom är ljudet i de här nya modellerna riktigt bra och det kan förhöjas ytterligare om man parar ihop tv:n med en Samsung Soundbar, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Fler än var femte uppger nämligen att ljudkvalitén är oerhört viktig när de tittar på tv, och närmare 40 procent vill ha en ljudkraftig soundbar om de skulle köpa en.

Fler användningsområden för en tv

Idag använder många skärmen till annat än att titta på tv. 26 procent gör det några gånger i veckan, 18 procent nästan varje dag. Vanligast är att lyssna på musik, följt av att spela spel och använda tv:n som datorskärm. Inte så konstigt eftersom många har arbetat hemifrån de senaste två åren och då använt tv-skärmen vid digitala möten.

– Det finns en Samsung-skärm för alla. Panelen på Neo QLED 8K är otroligt tunn och skärmen med den unika Infinity One-designen är verkligen imponerande, säger Magnus Nilsson.

Relaterade Artiklar