TCL presenterar nya produkter inom flera kategorier för nytänkande hemunderhållning och en inspirerande vardag
Hem PRODUKTNYHETER TCL Electronics presenterar nya produkter inom flera kategorier för nytänkande hemunderhållning och en inspirerande vardag

TCL Electronics presenterar nya produkter inom flera kategorier för nytänkande hemunderhållning och en inspirerande vardag

Publicerat av: Redaktionen

Från anslutna hushållsapparater till TV-apparater och soundbars – TCL lyfter fram den bästa tekniken och utökar sitt smarta hem sortiment.

Ett helt integrerat ekosystem för att förenkla människors vardag.

TCL Electronics, ett av världens snabbast växande varumärke för konsumentelektronik, stärker nu sin position inom vitvarusegmentet och hemunderhållning med lanseringen av sina senaste produkter.

TCL presenterar nya produkter inom flera kategorier för nytänkande hemunderhållning och en inspirerande vardagDen nya line-upen inkluderar tvättmaskiner och ett utökat AI x IoT-ekosystem för 2022 med nya AC-produkter, robotdammsugare och luftrenare. TCL introducerar också sin nya C-serie Mini LED QLED-TV med de mest avancerade och smarta funktionerna, och ytterligare tekniknyheter för sin senaste generation av Mini LED-modeller. TCL 2022-serien innefattar även en serie nya soundbars, inklusive andra generationen av TCL:s exklusiva och prisbelönta RAY•DANZ-teknik.

TCL C-serien TV-modeller ger enastående underhållningsupplevelse för alla

Även i år lyfts de nya tv-lanseringarna fram under parollen Inspire Greatness, där TCL har arbetat på nya smarta Mini LED- och QLED-TV-apparater för att erbjuda oändlig underhållning genom den bästa tekniken. Med ambitionen att bli den främsta inom Mini LED TV-sektorn har TCL gjort betydande framsteg. TCL Mini LED-TV erbjuder nu en ännu mer förfinad visuell upplevelse för användare med bland annat högre och mer exakt kontrast, mindre blomning och en ännu högre ljusstyrka.

De nya Red Dot Design Award-vinnarna TCL C93 och C83 Mini LED-modellerna med Google TV ger den bästa bio- och underhållningsupplevelsen för att titta på filmer och TV-program, TV-spel, kommunicera via videosamtal och så mycket mer. TCL C93-serien är TCL:s nya flaggskeppsmodell med 4K Mini LED, helt integrerat ljudsystem och tusentals Mini LED-lampor med nästan 2 000 dimningszoner. TCL C83-serien är utrustad med Mini LED, QLED, 4K HDR Premium 1000, 144Hz Motion Clarity Pro för kraftfull kontrast med en skarp och färgstark HDR-bildkvalitet.

I den nya QLED TV-serien kombinerar C73-serien QLED, 4K HDR Pro och 144Hz Motion Clarity Pro med jämn, skarp och färgstark HDR-bildkvalitet för alla spel- och underhållningsälskare. Den är maxad med funktionalitet som exempelvis Game Master Pro, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, Freesync Premium, TCL Game Bar och de senaste HDR-formaten som stöds (inklusive HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ). Ytterligare en QLED-uppföljare presenteras också i TCL C63-serien, som ersätter testvinnaren C725 och som nyligen presenterades för den nordiska marknaden. C63-serien är en överlägsen QLED 4K-TV, designad för att leverera ett omfattande utbud av underhållningsupplevelser med Google TV, exceptionell audiovisuell prestanda och ännu fler färger.

Slutligen introducerar TCL under 2022 också de nya 4K HDR TV-modellerna med Google TV: TCL P73-serien och P63-serien.

Ett stort steg inom ljudområdet med exklusiv TCL Ray•Danz-teknik

Som ledande inom Dolby Atmos soundbar-segmentet i Europa, introducerade TCL redan under 2020 den innovativa och prisbelönta Ray•Danz-tekniken i jakten på en ännu mer uppslukande ljudupplevelse. I stället för traditionella digitala signalprocessorer för att skapa en artificiell ljudbild, bygger denna unika ljudteknik på så kallade akustiska reflektorer, som garanterar en naturtrogen ljudupplevelse.

Senare i år lanserar TCL den andra generationen av Ray•Danz-teknik, med den nya Red Dot Design Award-vinnaren TCL C935UE: en premium soundbar med 5.1.2 Dolby Atmos förstärkt av Ray•Danz-teknik, för att matcha Dolby Vision-bildkvaliteten på teven. Det kommer även ytterligare en modell i premiumklassen, X937UE, som är värstingmodellen med 7.1.4 Dolby Atmos.

TCL presenterar även ytterligare två modeller i den lägre prisklassen; en prisvärd, helt komplett och lättinstallerad soundbar, TCL S522WE, samt TCL P733WE som är en lite mer sofistikerad 3.1-kanals högkvalitativ soundbar med trådlös subwoofer med 350W ljudeffekt.

Ett växande utbud av vitvaror för en enklare vardag

I år bygger TCL vidare på framgången för sitt sortiment av intelligenta IoT-modeller som lanserades i Europa i slutet av 2021, med nya modeller av Sweeva robotdammsugare och Breeva luftrenare. Sweeva 3000M och 3500Msamt Breeva Pro-serien 700 och 400 kommer att presenteras under 2022. Samtliga TCL-enheter kan styras av TCL Home App och är även kompatibla med Google Assistant och Amazon Alexa.

I år introducerar också TCL tvättmaskinerna i P2-serien, med ångprogram för att eliminera extra mycket bakterier och säkerställa det mest hygieniska resultatet. Med ett automatiskt doseringssystem beräknar maskinen den exakta mängden tvättmedel, sköljmedel och vatten som behövs för varje cykel. Den nya kombinerade tvätt och torktumlaren i TCL P2-serien har också Air Refresh-program som tar bort lukter på bara 25 minuter utan att något tvättmedel behövs.

TCL presenterar också nya AC-modeller, som först introducerades på den europeiska marknaden under 2021. Med årets uppföljare och premiummodell FreshIN visar TCL på sitt engagemang för design och innovation. Med ett antal avancerade funktioner kommer denna smakfulla portabla AC, tillgänglig i 9K och 12K BTU, att passa alla hem och förhindra obekväma temperaturskillnader i hemmet.

En innovativ utmanare att räkna med

Samtliga nya produkter är helt i linje med TCL:s nya devis “Inspire Greatness”. TCL:s vision är att göra människors liv härligare, enklare och smartare med högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Sedan TCL lanserade sina nya avancerade smarta produkter och tjänster 2021 har marknadsandelen vuxit. Enligt Omdia fortsatte den globala marknadsandelen för TCL inom TV att öka till 11,5 % under 2021, och rankas nu som världs-trea. I Europa, efter framgångarna med 2021 års QLED och Mini LED C-serie, hade TCL spektakulära prestationer och uppnådde en ökning av försäljningsintäkter för TCL TV med 52,2 % jämfört med föregående år.

TCL har varit en pionjär inom Mini LED-branschen sedan 2018 och kommer att fortsätta avancera med betydande tekniska förbättringar på sina helt nya TCL Mini LED-modeller, för att erbjuda en bättre tittarupplevelse för användare världen över. Förutom att vara ett älskat TV-varumärke har TCL också framgångsrikt förstärkt sitt sortiment inom flera kategorier för att skapa ett helt uppkopplat hem med den bästa tekniken. År 2022 kommer TCL att accelerera sin home appliance-strategi i Europa och tillhandahålla ett växande utbud av hushållsprodukter för att möta konsumenternas nya förväntningar på ett hälsosamt, inspirerande och enklare liv hemma.

Relaterade Artiklar