Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord
Hem GAMING Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Publicerat av: Redaktionen

Oterlu lanserar idag den första officiella AI-drivna modererings boten på Discord, Oterlu Bot. Oterlu Bot gör det möjligt för moderatorer att hantera storskaliga Discord-communitys.

Den har utvecklats med hjälp av kontinuerlig feedback från en större svensk spelstudio som idag använder den på sin server.

Avancerad AI-teknologi och analys

Oterlu Bot rapporterar chattmeddelanden som innehåller trakasserier, svordomar och NSFW-innehåll (Not Safe For Work) med hjälp av sin avancerade AI-teknologi. Dessa rapporter hamnar i en separat kanal där moderatorer enkelt kan bedöma om de bryter mot community-reglerna istället för att behöva läsa samtliga kommentarer manuellt. Detta är extra viktigt när man hanterar en större Discord-server där tusentals meddelanden skickas dagligen. Boten presenterar även överskådlig statistik så som t.ex. hur ofta trakasserier förekommer i en viss kanal under en vecka.

Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Teamet på Oterlu / Bild: Oterlu

Idag används Oterlu Bot av svenska spelstudios så som Fatshark, utvecklare av Warhammer: Vermintide och det kommande Warhammer: Darktide, samt Hiber, utvecklare av spelet Hiber World. Oterlu Bot har idag klassificerat över 800,000 meddelanden.

“Oterlu Bot har förenklat och effektiviserat vår moderering på Discord” – Aleksander, Hiber Community Manager

Relaterade Artiklar