Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord
Hem GAMING Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Publicerat av: Redaktionen

Oterlu lanserar idag den första officiella AI-drivna modererings boten på Discord, Oterlu Bot. Oterlu Bot gör det möjligt för moderatorer att hantera storskaliga Discord-communitys.

Den har utvecklats med hjälp av kontinuerlig feedback från en större svensk spelstudio som idag använder den på sin server.

Avancerad AI-teknologi och analys

Oterlu Bot rapporterar chattmeddelanden som innehåller trakasserier, svordomar och NSFW-innehåll (Not Safe For Work) med hjälp av sin avancerade AI-teknologi. Dessa rapporter hamnar i en separat kanal där moderatorer enkelt kan bedöma om de bryter mot community-reglerna istället för att behöva läsa samtliga kommentarer manuellt. Detta är extra viktigt när man hanterar en större Discord-server där tusentals meddelanden skickas dagligen. Boten presenterar även överskådlig statistik så som t.ex. hur ofta trakasserier förekommer i en viss kanal under en vecka.

Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Teamet på Oterlu / Bild: Oterlu

Idag används Oterlu Bot av svenska spelstudios så som Fatshark, utvecklare av Warhammer: Vermintide och det kommande Warhammer: Darktide, samt Hiber, utvecklare av spelet Hiber World. Oterlu Bot har idag klassificerat över 800,000 meddelanden.

“Oterlu Bot har förenklat och effektiviserat vår moderering på Discord” – Aleksander, Hiber Community Manager

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>