Analysverktyg ger snabb koll på företagets e-postsäkerhet i Office 365
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Analysverktyg ger snabb koll på företagets e-postsäkerhet i Office 365

Analysverktyg ger snabb koll på företagets e-postsäkerhet i Office 365

Publicerat av: Redaktionen

För att möta allt mer avancerade cyberhot har IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks utvecklat analysverktyget Email Threat Scanner (ETS).

Analysverktyg ger snabb koll på företagets e-postsäkerhet i Office 365 1

Att genomföra en skanning tar normalt sett några timmar men kan ta längre tid om det är en större organisation med många e-postkonton.

Det webbaserade verktyget använder AI och är särskilt framtaget för att kunna skanna e-postkonton i Office 365. ETS är kostnadsfritt och gör det enkelt att undersöka om företaget är utsatt för försök till exempelvis spjutfiske, kontostöld och varumärkesmissbruk.

Genom att använda AI och analysera beteende och innehåll kan Email Threat Scanner snabbt identifiera sårbarheter och luckor som en traditionell säkerhetslösning inte klarar av. ETS kräver inga egna inställningar och är integrerat via API:er vilket innebär att verktyget undersöker data inne i inboxen och inte via en gateway. Men användaren behöver inte lämna ut några rättigheter till Office 365, i stället använder Barracuda protokollet Oauth för att kommunicera med Office 365.

De flesta angrepp börjar med ett e-postmeddelande

– Med det här verktyget vill vi göra det så enkelt som möjligt att snabbt få full koll på e-postsäkerheten i Office 365. Vi vet att över 75 procent av alla cyberangrepp inleds med ett e-postmeddelande – ändå är säkerheten ofta eftersatt. Via en traditionell gateway kan man stoppa virus och spam men det räcker inte långt när angriparen använder social engineering och avancerade metoder för exempelvis spjutfiske, kontostöld och vd-bedrägeri. Artificiell intelligens och e-postsäkerhet som ser till helheten ökar motståndskraften väsentligt, kommenterar Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Relaterade Artiklar