Telia kopplar upp Birdie – Sveriges äldsta LAN
Hem GAMINGE-SPORT Telia kopplar upp Birdie – Sveriges äldsta LAN

Telia kopplar upp Birdie – Sveriges äldsta LAN

Publicerat av: Redaktionen

Gamingeventet Birdie besöks årligen av mängder med gamers, e-sportare och LANare som alla ställer höga krav på det absolut bästa inom uppkoppling.

Telia kopplar upp Birdie - Sveriges äldsta LAN 2En match kan innebära mer än 400 knapptryckningar och beslut i minuten. För att säkra en snabb och laggfri spelupplevelse kommer Telia, som ny partner och huvudsponsor, att koppla upp Sveriges äldsta LAN i Uppsala under Kristihimmelfärdshelgen.

För mer än 25 år sedan kördes det första Birdie-eventet, med ett hundratal deltagare som träffades för att spela och umgås i den lokala skolmatsalen. Den snabba digitala utvecklingen under 2000-talet lade grunden till utvecklingen av den svenska e-sporten, och idag är e-sport en av de mest snabbväxande industrierna i världen.

– Telia var tidigt med på e-sportens resa och skapade förutsättningar för snabb uppkoppling genom innovation, teknik och nya tjänster.E-sporten fortsätter växa enormt, vilket är fantastiskt kul och i höstas gick vi in som officiell partner till det svenska landslaget och SESF´s svenska VM-kval. Nu ser vi fram emot att få vara med säkra spelupplevelsen och kvalitén som vi vet krävs för deltagarna på Birdie, säger Vahdat Zehtab, ansvarig för konsumentaffären på Telia.

Enligt en rapport från Friends spelar 80 % av barn och unga i Sverige någon typ av digitala spel, vilket gör gaming till en av de mest populära fritidsaktiviteterna.

Enligt svenska e-sportföreningen, SESF, utför spelare i världstoppen fler än 400 knapptryckningar och beslut i minuten under en match som kan ta mellan en till två timmar. Något som kräver uthållighet hos utövaren men också att nätet och uppkoppling klarar av att skicka mycket data snabbt i ett stabilt och robust nät.

– Att samlas för att spela är ett sätt att utöva sport men även ett sätt att umgås, och kan snart liknas med en folkrörelse. Men för att få en bra upplevelse ställs också otroligt höga krav på uppkopplingen, speciellt under ett sånt här event. För att våra besökare ska få det absolut bästa känns det tryggt och säkert att Telia går in som samarbetspartner och huvudsponsor de kommande åren. Då vet vi att vi säkrat våra deltagares upplevelse hos oss, säger Viktor Knaust, ordförande för föreningen Birdie

Eventet intar under Kristihimmelfärdshelgen IFU arena i Uppsala. I avtalet som sträcker sig under en treårsperiod kommer Telia med sitt nät och kunnande tillsammans med gamers och arrangörer vara med och fortsätta utveckla e-sporten i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>