Nätskydd inkluderas i Telenors mobilabonnemang
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Alla Telenors kunder får nätskydd i deras mobilabonnemang

Alla Telenors kunder får nätskydd i deras mobilabonnemang

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag får Telenors mobilkunder skydd mot skadliga webbsidor i mobilen.

Tjänsten Nätskydd blockerar skadliga sidor, falska sms-länkar och email med falska länkar och gäller både befintliga och nya kunder helt utan kostnad.

–         Med ökad digital aktivitet kommer ökad sårbarhet och vi har sett under pandemiåren att digitala angrepp och bedrägeriförsök blivit allt vanligare.

Vi har också fått önskemål från kunder om hjälp med säkerheten. Säkerhet är ett av våra fokusområden och vi har länge satsat på att stärka den, både på företagsnivå och för konsumenterna, säger June Solbekk, CMO på Telenor.

Nätbedrägerier och nätkränkningar är några av de brott som ökar och metoderna blir alltmer trovärdigt utformade, samtidigt som många tycker att det är skamligt att anmäla när de har blivit utsatta. Enligt en undersökning genomförd tidigare i år bland Telenors kunder är 70 procent oroliga för att få sin identitet utnyttjad på nätet men endast 44 procent har något skydd.

Telenors tjänst Nätskydd kommer att vara tillgänglig för alla privata mobilkunder samt små och medelstora företagskunder. Nätskydd spärrar skadliga sidor i mobilen som kan innehålla virus, malware, eller annan skadlig programvara. När skyddet är aktiverat och användaren är på väg att besöka en webbsida med skadligt innehåll visas ett varningsmeddelande på skärmen. Tjänsten är automatiskt inlagd utan att användaren själv behöver aktivera den. För den som vill stänga av tjänsten går det att göra i appen ”Mitt Telenor”. Nätskydd aktiveras för alla nya kunder från den 22 augusti och för befintliga kunder successivt fram till den 12 september.

Nätskydd inkluderas i Telenors mobilabonnemangNätskydd är den senaste i en lång rad av nyligen lanserade säkerhetstjänster. I maj släpptes Nätsäker och Nätsäker Plus, som innebär skydd mot ID-kapningar och juridisk hjälp mot nätmobbning. Surfa Säkert är ett säkerhetspaket som bland annat innebär försäkring och antivirusprogram.

–         Vi vill göra det svårare för bedragare att komma åt våra kunder och kommer att fortsätta utveckla tjänster. Vi kommer att göra allt för att stoppa bedrägerier och sprida kunskap för att förebygga, avslutar June Solbekk.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar