Air Europa är först ut med att implementera Amadeus digitala hälsoverifikation
Hem APPAR Air Europa är först ut med att implementera Amadeus digitala hälsoverifikation

Air Europa är först ut med att implementera Amadeus digitala hälsoverifikation

Publicerat av: Redaktionen

Traveler ID: s hälsofunktion gör att resenären kan bekräfta sin dokumentation vid incheckningen utan att behöva ladda ner ytterligare appar.

Lösningen integreras med olika leverantörer av hälsoplattformar så att passageraren kan hämta sina hälsouppgifter utan att lämna flygbolagets webbplats eller app.

Air Europa, som flyger charterflyg för bland annat researrangören Ving och TUI, är det första flygbolaget som implementerar Amadeus lösning som presenterar resenärens hälsoverifi- kation, vilket gör det möjligt för passagerare att intyga att de har den hälsodokumentation som krävs vid incheckningen utan att behöva lämna flygbolagets webbplats eller app.

Amadeus nya lösning är helt integrerad i flygbolagets IT-system och syftar till att stärka pas- sagerarnas förtroende genom att möjliggöra incheckning med självbetjäning och ger en mer beröringsfri reseupplevelse, vilket minskar behovet av att interagera med flygpersonalen.

Under pilotfasen, när passagerare som flyger till Spanien checkar in med Air Europa, kom- mer de att kunna bekräfta att de har den nödvändiga hälsodokumentationen genom att fylla i en säker och automatiserad blankett. Detta registrerar informationen i flygbolagets eget incheckningssystem, så att det kan refereras till det under hela resan på ett säkert sätt.

Framtida versioner av lösningen gör det möjligt att skanna eller ladda upp dokument och automatiskt verifieras via delade QR-koder med laboratorie- och hälsoplattformsleverantö- rer, samt integreras med olika digitala hälsoplånböcker som CommonPass. Denna integrat- ion kommer att ge ytterligare flexibilitet för passagerare och erbjuda dem möjlighet att hämta sina digitala uppgifter direkt från dessa källor.

Dessa framtida förbättringar kommer att innebära att passageraren inte längre behöver be- kräfta sin dokumentation, varken vid incheckning eller ombordstigning, eftersom deras lämplighet att resa är registrerad i flygbolagets IT-system. Att undvika behovet av manuella kontroller är ett viktigt steg för att möjliggöra en friktionsfri resa, vilket gör att passagerare kan förflytta sig smidigt genom flygplatsen in i planet.

Air Europa kommer också snart att utöka användningen av denna lösning och göra den till- gänglig för passagerare som flyger till valfri destination i flygbolagets nätverk.

”Att erbjuda våra passagerare en digital lösning som underlättar deras resa och som bidrar till en lugn, trygg och säker ombordstigning är vår prioritet. Tack vare Amadeus kan Air Europa-kunder nu digitalt följa hälsoriktlinjerna och visa upp detta när som helst under re- san”, säger Oscar Riolobos, Air Europa’s Web Business Manager.

”Vi är stolta över att implementera den nya hälsofunktionen i Traveler ID idag med Air Europa. Denna funktion centraliserar och effektiviserar verifieringsprocessen för hälsohand- lingar, vilket möjliggör en enkel, kontaktlös incheckningsupplevelse. Vi är glada att se flygbo- lag dra nytta av detta och i sin tur förmedla fördelen till resenärer. Traveler-ID är en av de lösningar som erbjuds i vårt Safe Travel Ecosystem. Vår avsikt med Safe Travel Ecosystem är att främja samarbete inom resebranschen för att stödja återhämtningen av den kritiska re- sesektorn, säger Monika Wiederhold, Amadeus’ Global Program Lead for Safe Travel Ecosystem, and EVP Airlines Central & Eastern Europe.

Relaterade Artiklar