Åhléns Stärker sin Varuförsörjning med RELEX

Åhléns siktar på bättre synlighet, högre tillgänglighet och att sänka lagerhållningen.

Åhléns Stärker sin Varuförsörjning med RELEX 1Varuhuskedjan Åhléns har valt RELEX Solutions’ AI-drivna lösning för att ta detaljhandelsplaneringen till nästa nivå.

RELEX och Åhléns kommer att fokusera på affärsområdena hem, skönhet och mode hos kedjans 57 butiker och e-handelskanal.

Åhléns övergripande mål är att effektivisera sina planeringsprocesser och mätningen av nyckeltal, samt att förbättra sin prognostisering och varupåfyllning. Det här kommer i sin tur att sänka lagerhållningen samtidigt som det ökar lageromsättningen, förbättrar tillgängligheten och möjliggör för personalen att fokusera på arbetsuppgifter som skapar värde för kunderna, samt förbättrar samarbetet både internt och externt.

Implementationen av den nya lösningen började med en specifikationsfas i slutet av april, och projektteamet jobbar mot att ha färdigställt implementationen under hösten 2019.

”RELEX har byggt ett gott rykte om sin expertis och teknologi inom detaljhandelsplanering,” säger Åhléns CIO, Ola Toresten. ”Vi blev imponerade av vad de har uppnått hos vårt [Axel Johnson] systerföretag KICKS, och därför vänder vi oss till RELEX för att väva samman deras kunskap med vår och uppnå samma imponerande resultat.”

”Dagens varuhus måste göra det lilla extra för sina kunder. Vår framtid ligger i att kunna erbjuda en enastående kundupplevelse, och RELEX kommer att spela en viktig roll i det.”

”Vi vill säkerställa att effektiviteten och noggrannheten förbättras betydligt i alla planeringsprocesser, med en hög grad av automatisering och proaktivitet,” säger Joakim Hellman, Business Development Consultant på RELEX Solutions.