Tre först med ny Ericsson-lösning för snabbare inomhus-5G
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR 3 först med ny Ericsson-lösning för snabbare inomhus-5G

3 först med ny Ericsson-lösning för snabbare inomhus-5G

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges första högpresterande 5G-nät för inomhusbruk använder sig av Ericssons Radio Dot System.

Lösningen levereras och driftas av Proptivity, en så kallad neutral host.

Fastighetsbolaget Fastpartner är först ut att installera tekniken i sina lokaler på Östermalm i Stockholm, där bland annat Åhléns finns.

Tre-kunder kan testa den utvidgade inomhustäckningen från och med idag.

– Vi är stolta att vara den första operatören i Sverige som ansluter till detta inomhusnätverk. Genom att anamma innovativa affärsmodeller och högpresterande lösningar som möjliggör nätverksdelning, som Ericsson Radio Dot System, kan telekomindustrin förse byggnader med högkapacitet inomhus-5G lättare och öka Sveriges digitalisering snabbare, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

Fastpartner och Proptivity har gemensamt tagit fram lösningen baserat på den senaste Ericssons 5G-tekniken inomhus. Projektet gör att man suddar ut gränserna mellan upplevelsen av 5G inomhus och utomhus för alla operatörer och hyresgäster. Åhléns är nu rustat för att ge en överlägsen mobil upplevelse till sina kunder, oavsett var de befinner sig i butiken.

– Åhléns strävar efter att leda shoppingupplevelser både online och i butik. Genom att inse att våra kunder rutinmässigt använder sina telefoner i butik ser vi en enorm potential i att öka kundengagemang och försäljning genom att tillverka mobila enheter en väsentlig del av shoppingresan. Vi inbjuder alla Tre-användare att besöka vår fastighet på Östermalmstorg 1, Stockholm, där de kan njuta av äkta 5G-tjänst inomhus. Vi ser fram emot att utöka denna tjänst till kunder hos andra operatörer i framtiden, säger Ayad Al Saffar, VD för Åhlens.

Marknaden för lösningen växer och många fastighetsägare ser stora fördelar för att skapa en bättre mobil lösning för sina kunder.

– Vi ser 5G som en nyckelinnovationsplattform för våra hyresgäster och avgörande för oss för att skapa tilltalande och hållbara fastigheter. Det kommer sannolikt att skapa många möjligheter som vi inte ens kan se idag. Vi har valt att arbeta med Proptivity eftersom de erbjuder en stark 5G-lösning som möter våra behov ur tekniskt perspektiv, samt har en enkel affärsmodell som passar fastighetsägare, Christopher Johansson, vice VD för Fastpartner.

Tre först med ny Ericsson-lösning för snabbare inomhus-5G

Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

5G är en förutsättning för att bygga ett digitaliserat och helt mobilt Sverige.

– Medan Sverige har släpat efter i 5G-utbyggnaden har vi nu chansen att leda i att säkra riktig inomhus-5G. Med stigande efterfrågan är ineffektiva, överlappande och resurstunga nätverk inte längre livskraftiga för fastighetsbranschen eller samhället. Proptivity grundades för att möta denna utmaning, säger Urban Edenström, grundare och styrelseordförande för Stronghold Invest.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar