Gigabit nätverk på befintliga 2-trådskablar
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Gigabit extenders för 2-trådsöverföringar med Ethernet

Gigabit extenders för 2-trådsöverföringar med Ethernet

Publicerat av: Redaktionen

Uppdatera ditt befintliga nätverk med Gigabit Ethernet extender

Med Phoenix Contact´s nya Gigabit Ethernet extender kan du använda ditt befintliga 2-tråds (TP) eller Coaxkablage för att skapa ett snabbt och stabilt Ethernet nätverk.

Gigabit nätverk på befintliga 2-trådskablarAvståndet är inte längre begränsade till 100 meter utan med Externdern kan avstånd upptill 1 km uppnås.

Genom användandet av befintligt installerade kablar sparas inte bara pengar utan även arbetstid. För att ytterligare reducera installationskostnader har enheterna även om så önskas utrustats med Power over Link (PoL) i kombination med Power over Ethernet (PoE) funktionalitet.

Innebörden är att hela nätverket av Extenders kan om så önskas matas från en central enhet och inga externa strömförsörjningar behövs om fjärrenheterna har stöd för PoE-matning. Detta förenklar ytterligare vid till exempel installation av utspridda Access-punkter, Web-kameror etc.

Gigabit Ethernet extenders har i första hand utvecklats för video-övervakningsapplikationer, men fungerar självklart även för industriella fältbussar som Profinet, Modbus etc.

Relaterade Artiklar