xNomad tävlar ut en kostnadsfri butikslokal under Stockholm Fashion Week 2023 tillsammans med Next Gen Retail Hub
Hem E-HANDEL xNomad tävlar ut nu en kostnadsfri butikslokal under Stockholm Fashion Week 2023 tillsammans med Next Gen Retail Hub

xNomad tävlar ut nu en kostnadsfri butikslokal under Stockholm Fashion Week 2023 tillsammans med Next Gen Retail Hub

Publicerat av: Redaktionen

Inför Stockholm Fashion Week har prop-tech bolaget xNomad och Next Gen Retail Hub, lanserat ett nytänkande tävlingskoncept där man vill uppmana startups, entreprenörer och e-handlare att testa sina affärskoncept i en fysisk butiksmiljö under en av de mest intensiva detaljhandelsperioderna under året.

Där ett utvalt företag ges möjlighet att sätta upp en pop-up butik på centrala Södermalm i februari 2023, helt utan kostnad.

xNomad startades 2019 och erbjuder en data-driven plattform som sammankopplar företag med behov av butikslokaler med fastighetsägare vars lokaler står tomma. Denna sammankoppling görs genom unika pop-up aktiveringar där företaget erbjuder en helhetslösning och bistår med allt från design och bemanning till betallösningar.

Under modeveckan i Stockholm 2023 vänder sig xNomad till entreprenörer och detaljhandlare med den unika möjlighet att etablera en fysisk butiksnärvaro – genom att tävla ut en kostnadsfri butikslokal på Mariatorget på centrala Södermalm.

Här kommer det företag som utses till vinnare att ges möjlighet att fritt konceptualisera och skapa ett unikt showroom, för att bygga sin varumärkeskännedom och möta sina kunder i en fysisk butiksmiljö. Under en period mellan den 10:e och 12:e februari, i kulmen av modeveckan.

Tävlingen går av stapeln under december månad där en vinnare kommer att utses av en jury med branschexperter, som bedömer företagets kreativitet, originalitet och pop-up aktiveringens potential. Deltagare skickar in en introduktion av företagets affärsidé och en kort motivering.

Därutöver finns det inga begränsningar för deltagande i fråga om företagets omsättning eller affärsidé. Där xNomads marknadsföringschef Clara Sandell, beskriver tävlingskonceptet som “ett sätt att uppmuntra småföretagande och entreprenörskap, där xNomad vill möjliggöra utrymmet för kreativa visioner och affärsidéer att nå sin fulla potential, oavsett företagets storlek eller räckvidd”.

Caroline Sollenberg från Next Gen Retail Hub:

xNomad tävlar ut en kostnadsfri butikslokal under Stockholm Fashion Week 2023 tillsammans med Next Gen Retail Hub– När vi utvecklade konceptet för huben, planerade vi för en levande yta som ska visa nästa generations retail. Det här tävlings konceptet innebär en utmärkt möjlighet för oss att erbjuda vår hub för att hjälpa entreprenörer och företag att realisera sina kreativa visioner.

För att anmäla sig till tävlingen finner man ett deltagarformulär på xNomads blogg och sociala medier. Där vinnaren av tävlingen annonseras vid årsskiftet.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar