Hem NYHETER Xiaomi utökar produktsortimentet – tre modeller av Mi TV 4 lanseras i Sverige

Xiaomi utökar produktsortimentet – tre modeller av Mi TV 4 lanseras i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Xiaomi lanserar Mi TV 4-serien i Sverige. Det är första gången företaget tillgängliggör sina smart-TV-modeller på den nordiska marknaden.

Xiaomi utökar produktsortimentet – tre modeller av Mi TV 4 lanseras i Sverige 3I serien ingår Mi TV 4S 55” och Mi TV 4S 43” samt prisvärda Mi TV 4A 32”.

Xiaomis Mi TV 4-serie är en rejäl smart TV-upplevelse, som med fantastisk kvalitet till ett rimligt pris nu gör avancerad smart-TV tillgänglig för en bredare publik.

Elegant design kombineras med kraftfull hårdvara och ett användarvänligt gränssnitt. Tillsammans med ett stort bibliotek av multimedia-innehåll, blir den nya serien en riktig utmanare på den svenska TV-marknaden.

Samtliga av Xiaomis Mi TV 4-modeller är utrustade med Android 9 Pie vilket gör det möjligt att hämta miljontals appar från Google Play-butiken. Underhållningsplattformar som Netflix, HBO Nordic, SVT Play och YouTube är därmed tillgängliga på TV:n med endast ett par knapptryck. För enkel navigering ingår dessutom en lättanvänd Bluetooth-fjärrkontroll. En dedikerad Google Assistant-knapp på fjärrkontrollen låter kompatibla smarta hem-enheter styras på distans med röstkommandon.

Alla modeller i serien har en avskalad design med ram, case och stativ i borstad metall. Stativet tas enkelt av vid väggupphängning. Den stilrena metalldesignen ger ett elegant uttryck och gör TV-skärmarna lättplacerade i hemmet.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna erbjuda Mi TV 4-serien till våra användare och Mi-fans i Sverige. Genom att utöka vårt svenska sortiment av högkvalitativa produkter till bra priser blir det nu möjligt för ännu fler att få en smart helhetsupplevelse i hemmet. Mi TV 4-serien ses som en smart underhållningshubb för det moderna hemmet, snarare än bara en smart-TV, säger Tony Chen, General Manager, Central-, Östeuropa, Norden & Baltikum på Xiaomi.

Mi TV 4S 55” och Mi TV 4S 43”: Mer än bara smart-TV

Mi TV 4S 55” och Mi TV 4S 43” levererar hög detaljrikedom, levande färger och klar skärpa i 4K HDR. Memc-tekniken i de båda skärmarna säkerställer stabil bildkvalitet och en förbättrad videoupplevelse. Vad gäller hårdvaran levereras de båda modellerna med MediaTek 6886-chipset med fyrkärnig processor. Detta kombineras med 2 GB RAM + 8 GB intern lagring för god prestanda. Dubbla 8W stereohögtalare med DTS-surroundljud säkerställer en imponerande ljudupplevelse även för de mest kräsna cineasterna.

Portar & anslutningar

På baksidan har 4S 55” tre HDMI-uttag och tre USB-portar (43”-versionen kommer med två USB-portar), medan den trådlösa anslutningen kompletteras av Wi-Fi på båda frekvenserna: 2,4 GHz och 5 GHz.

Båda modellerna har inbyggd Chromecast som gör det möjligt att spegla mobila enheter på TV:n för oändliga visningsmöjligheter och en sömlös TV-upplevelse. Dessutom stöds Low-energy Bluetooth som kan anslutas till olika enheter – som trådlösa tangentbord, möss, eller hörlurar.

Mi TV 4A 32″: Prisvärt budgetalternativ med många valmöjligheter 

Mi TV 4A 32″ är den prisvärda lillasyster-modellen till Mi TV 4S 43” och Mi TV 4S 55”. Den kommer med HD-redo skärm med en upplösning på 1366×768. Precis som de större modellerna ingår 64-bitars fyrkärnig processor, här med fyra Cortex-A53-enheter och 1,5 GB RAM.

Även Mi TV 4A 32” har dubbla 8W stereohögtalare med DTS-surroundljud samt stöd för alla stora bild- och videofilstorlekar. Den är utrustad med gott om uttag i form av tre HDMI-portar, två USB 2.0-portar och en Ethernet-port för att täcka alla behov.

Pris och tillgänglighet

Mi TV 4S 43” har ett rekommenderat pris på 4 790 SEK. Mi TV 4A 32” har ett rekommenderat pris på 2 790 SEK. Båda modellerna är nu tillgängliga Mi Store.

Mi TV 4S 55” har ett rekommenderat pris på 5 990 SEK och börjar säljas på Mi Store i maj.

Relaterade Artiklar