Hem NYHETER Stulna smartphones blir värdelösa genom samarbete mellan Telia och mobiltillverkare

Stulna smartphones blir värdelösa genom samarbete mellan Telia och mobiltillverkare

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett samarbete mellan Telia och olika mobiltillverkare kan nya stulna mobiltelefoner göras helt obrukbara och värdelösa på andrahandsmarknaden.

Stulna smartphones blir värdelösa genom samarbete mellan Telia och mobiltillverkare 3Lösningen har testats, utvärderats och lanseras nu på flera av Telias marknader Lösningen innebär en tryggare vardag för både kunder och medarbetare.

Nya mobiltelefoner är attraktiva på marknaden och begärliga stöldgods. Efter att stölderna ökat i Telias butiker under flera år har en ny säkerhetslösning arbetats fram i samarbetet mellan Telia och flera olika mobiltillverkare. Lösningen som testats och utvärderats noga innebär att smartphones som stjäls från Telias butiker eller lager kan spåras och spärras direkt i mobiltillverkarnas system, vilket gör dem helt obrukbara och värdelösa.

-Det här minskar risken för rån i våra butiker avsevärt, vilket innebär en betydligt tryggare arbetsmiljö och vardag för våra medarbetare och våra kunder. Så den här lösningen är otroligt viktigt. Det är också stora värden som säkras och människor som köper en mobil i god tro på andrahandsmarknaden slipper bli lurade, säger Holger Haljand, ansvarig för Telias mobila erbjudanden.

Säkerhetslösningen som Telia använder sig av gör ingen skillnad på om det är en ominstallerad eller fabriksny mobiltelefon, eller var i världen den befinner sig – alla kan spärras. Den nya ägaren möts av ett meddelande i skärmen som förklarar att telefonen inte längre fungerar och är obrukbar. Lösningen har testats, utvärderats och lanseras nu på flera av Telias marknader.

Relaterade Artiklar