Hem NYHETER Airbnb lanserar nya riktlinjer med ett förbättrat städinitiativ för framtidens resande

Airbnb lanserar nya riktlinjer med ett förbättrat städinitiativ för framtidens resande

Publicerat av: Redaktionen

Airbnb meddelar idag de utvecklat nya riktlinjer inom städning och rengöring för värdar, i samarbete med ledande experter inom gästfrihet och medicinsk hygien.

Airbnb lanserar nya riktlinjer med ett förbättrat städinitiativ för framtidens resande 3De nya riktlinjer är avsedda att hjälpa värdar och gäster att resa på ett säkert sätt när samhällen gradvis öppnar igen. De nya riktlinjerna kommer att lanseras i maj och kommer att innehålla specifik information om förebyggandet av COVID-19. Riktlinjerna innefattar användning av personlig skyddsutrustning, såsom masker och handskar för värdar eller städare, samt för desinfektionsmedel som är godkända av tillsynsmyndigheter. Amerikanska Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rekommenderar 24 timmars väntetid innan tillträde, något som också kommer att appliceras.

Om värdar inte kan förbinda sig till Airbnbs rengöringsprotokoll, kan de alternativt välja en ny funktion som kallas ”Booking Buffer” för att skapa en vakansperiod mellan vistelser. Värdar kan förbinda sig att hålla sitt hem tomt under en viss period mellan vistelser, utan någon annan aktivitet än städning.

Bokningar kommer att blockeras automatiskt under den tidsramen, för närvarande inställd på 72 timmar.

Konceptet backas upp av experter och togs fram i samband med Airbnbs ”Frontline Stays”-projekt där värdar erbjöd över 200 000 platser för vård- och utryckningspersonal runt om i världen.

Gästerna kommer att kunna identifiera och boka boende som ingår i detta program strax efter att värdarna har anmält sig.

‘”Boende har blivit en säker tillflykt, och framtiden för resande kommer att vila på en ny typ av komfortzon, där integriteten och fördelarna med ett hem hemifrån, utan folkmassor eller hög omsättning av folk, finns med. Vi arbetar med ledande experter inom hälsa och hygien så att den välkända gästfrihet som präglar vår community kan inkludera officiell vägledning och uppfylla nya personliga preferenser, där värdar och gäster förenar sig för att erbjuda, hantera och njuta av renare boende,” sa Greg Greeley, President of Homes, Airbnb”.

Detta initiativ bygger på Airbnbs starka meriter inom renlighet. Hittills visar 94 procent av alla Airbnb-recensioner att gästerna är nöjda med städningen och betygsätter den till 4 eller 5 stjärnor efter vistelsen.

Relaterade Artiklar