Xiaomi snabbast växande internet- och handelsföretaget i Fortunes Global 500
Hem NYHETER Xiaomi snabbast växande internet- och handelsföretaget i Fortunes Global 500

Xiaomi snabbast växande internet- och handelsföretaget i Fortunes Global 500

Publicerat av: Redaktionen

Idag har Fortune Magazine genomfört den årliga uppdateringen av sitt Global 500-index, som rankar världens största företag.

Mobil- och hemelektroniktillverkaren Xiaomi, som nyligen blev världens näst största smartphonetillverkare, är det företag inom internet och handel som växer snabbast – man klättrar 84 placeringar jämfört med 2020 års lista och finns nu på 338:e plats.

Företagets intäkter för första kvartalet 2021 ökade med 54,7% jämfört med samma period 2020, och nettovinsten för samma period med 163,8%. Under kvartalet presenterade man också en rad nya initiativ, bland annat en mångmiljardinvestering i elbilar som offentliggjordes i mars.

 Xiaomi snabbast växande internet- och handelsföretaget i Fortunes Global 500”Jag är mer fokuserad på vår framtida tillväxt än våra tidigare prestationer. Xiaomi är fortfarande ett väldigt ungt och ambitiöst företag, fullt av motivation. Jag vill tacka våra Xiaomi-fans världen över, eftersom deras starka stöd är vad som gjort Xiaomi så levande och energiskt. Jag tror inte det här är gränsen för Xiaomi och är övertygad om att vi kommer att få se ett ännu starkare, mer kraftfullt Xiaomi i framtiden”, säger Lei Jun, Xiaomis grundare och CEO, i ett pressmeddelande.

 

Relaterade Artiklar