Xiaomi hos Tre den 7 december
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Xiaomi hos Tre den 7 december

Xiaomi hos Tre den 7 december

Publicerat av: Redaktionen

Tre erbjuder Xiaomis produkter online från och med den 7 december.

Xiaomi hos Tre den 7 december 2Initialt omfattar lanseringen två mobiltelefoner, och samarbetet med Xiaomi planeras att utökas under kommande år. Säljstart för Redmi 6A och Mi 8 är den 7 december.

– Nu får svenskarna tillgång till Xiaomis prisbelönta telefoner hos Tre. Det är spännande med en ny aktör på den svenska marknaden som kan erbjuda produkter av hög kvalitet till ett mycket bra pris från ett av världens just nu mest framgångsrika företag när det gäller smarta telefoner, säger Oscar Otteborn, affärsområdeschef för konsumentmarknaden på Tre.

Xiaomi har lanserats på flera andra marknader där den mottagits väl, bland annat i Italien där Tres systerbolag har lanserat Xiaomi-telefoner, och snabbt fått en position som en utmanare.

Tres ägare Hutchison annonserade i maj att man ingått ett internationellt avtal med Xiaomi för samarbete på alla marknader. Tre har under året utvärderat flera av Xiaomis produkter för lansering i Sverige och samarbetet planeras att utökas under kommande år till fler produkter och produktsegment. De två telefoner som är först ut möter både de krav som svenska konsumenter har när det gäller design, funktion och prestanda kombinerat med ett mycket konkurrenskraftigt pris.

– Svenskarna är kräsna och ligger långt fram när det gäller ny teknik. Vår bedömning är att Xiaomi är ett spännande alternativ för många som vill ha senaste tekniken till ett bra pris, säger Oscar Otteborn.

Under sommaren genomfördes tester i nät och anpassning till svenska förhållanden med de två aktuella telefonerna. Den 7 december går det att köpa Redmi 6A och Mi 8 online på Tre.se. Tre är exklusiv försäljare bland Sveriges operatörer och telefonerna kan köpas både med eller utan abonnemang. Telefonerna finns sedan tidigare hos återförsäljare inom konsumentteknik.

Växer snabbast i världen

Xiaomi producerar allt från elektriska tandborstar och skotrar till IoT-produkter för det uppkopplade, smarta hemmet där tanken är att man ska kunna styra varje enhet med sin smartphone. Kombinationen av IoT-tjänster har gjort Xiaomi till en snabbväxare som ökar med 100 procent per år och har gjort företaget till världens snabbast växande tillverkare av smarta telefoner från starten år 2010.

Den kinesiska smartphone-jätten har också vunnit över 200 designutmärkelser för sina eleganta och individuella enheter.

Prisexempel

Redmi 6A finns till försäljning från och med 7 december. Exempel på pris med abonnemang 3Surfa 10GB: 349 kr/mån. Kontantpris 1 395 kronor.

Mi 8 finns till försäljning från och med 7 december. Exempel på pris med abonnemang 3Surfa 10GB: 399 kr/mån. Kontantpris 5 495 kronor.

Relaterade Artiklar