Xiaomi startar imorgon den första egna filmfestivalen med kortfilmen ”One Billion Views”
Hem NYHETER Xiaomi startar imorgon den första egna filmfestivalen med kortfilmen ”One Billion Views”

Xiaomi startar imorgon den första egna filmfestivalen med kortfilmen ”One Billion Views”

Publicerat av: Redaktionen

Xiaomi första filmfestival någonsin kommer gå av stapeln 31 augusti med temat ”Det nya normala”.

Den första filmen som kickar igång festivalen är ”One Billion Views”, en kortfilm skapad av Arun Maini ”MrWhoseTheBoss”.

Filmen är enbart filmad med en Xiaomi smartphone och skildrar Arun Mainis resa till att bli en av de största som influencer inom tech.

Idag meddelade Xiaomi att den första filmfestivalen någonsin ordnad av Xiaomi startar imorgon med filmen ”One Billion Views.” Kortfilmen handlar om Arun Maini, mer känd som ”MrWhoseTheBoss”, och om hans väg till att bli en av de största som influencer inom tech. Detta är en den första av flera filmer som kommer att följa temat ”Det nya normala” och som syftar till pandemin som har gett oss en ny vardag.

I “One Billion Views” berättar Arun om sin tioåriga resa mot att bli en techinfluencer och hur hans YouTube-kanal nyligen nådde över en miljard visningar.

I linje med festivalens tema “Det nya normala” diskuterar Arun det utvecklande skaparlandskapet – från hans enkla början med utmaningarna som fanns när det gällde att skapa videoinnehåll, till där han befinner sig nu. Mitt i en del av dagens teknikutveckling som pågår i rasande tempo inom smartphone-teknik och i sin tur gör det möjligt för alla användare, överallt, att skapa och dela innehåll från sina enheter enklare än någonsin tidigare.

Xiaomi startar imorgon den första egna filmfestivalen med kortfilmen ”One Billion Views”

– Om någon hade berättat för mig från dag ett att det var här jag skulle vara om tio år hade jag börjat skratta direkt. Mycket har förändrats sedan jag började, inklusive en global pandemi. Och trots alla svårigheter finns en stor positiv konsekvens, vilket är denna renässans för innehållsskapare. Det handlar inte bara om ett nytt krav på innehåll medan människor är hemma, utan också på grund av att det var enkelt att skapa innehåll med en smartphone i fickan, säger Arun Maini.

För att praktiskt visa hur enkelt och tillgängligt innehållsskapande har blivit så har kortfilmen helt spelats in på en Xiaomi 11 Ultra*. Xiaomi 11 Ultra är flaggskeppet som har revolutionerat foto och video på en smartphone och var först med GN2-kamerasensor.

– Ett av våra mål med filmen var att inspirera framtida filmskapare. Jag ville skapa något som du aldrig skulle förvänta dig var filmad på en smartphone. För att påpeka att det verkligen inte finns några gränser för mobilt filmskapande idag. Trots att det var tekniskt utmanande, eftersom många olika grejer var tvungna att fungera, men jag tror att det verkligen lönade sig i slutändan när du ser resultatet, säger regissören Mike Harvey.

“One Billion Views” är bara en av många överraskningar under den första Xiaomi Film Festival någonsin. Håll utkik efter Xiaomi Globals sociala mediekanaler för livestream av Xiaomi Film Festival kl. 14.00 den 31 augusti

Xiaomi Studios lanserades för två år sedan 2019 och är ett projekt ämnat för skapare att själva skapa innehåll och dela deras berättelser med världen.

– När vi lanserade Xiaomi Studios ville vi inte bara skapa fantastiska filmer med Xiaomi-smartphones, vi ville skapa en global plattform för skapare runt om i världen för att samla all kreativitet som finns där ute. Xiaomi Film Festival är höjdpunkten på allt jobb som gjorts och ger filmskapare på alla olika stadier i deras karriärer en global scen årligen för att tillsammans dela sin kreativitet med världen, säger Steven Senshan, chef för Xiaomi Studios

Relaterade Artiklar