Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok
Hem NYHETER Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok

Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTok

Publicerat av: Redaktionen

Idag säger miljontals fans över hela världen ”Thank you for the music” när legendarerna Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid meddelar att de går med i TikTok.

ABBA:s musikkatalog, Sveriges största musikexport genom tiderna, blir nu tillgänglig på TikTok och dessutom startar gruppen ett konto på plattformen.

Björn bekräftade tidigare i år att bandet träffas i studion för att spela in nya sånger och på ABBA:s TikTok-konto kommer fans att kunna följa de senaste nyheterna.

ABBA:s storhet internationellt behöver inte förklaras, särskilt inte här i Sverige. Deras älskade hits som har dominerat topplistorna runt om i världen blir nu tillgängliga för alla TikTok-användare att använda i videos på den populära plattformen.

Av de musikgrupper som inte finns på TikTok har ABBA varit den mest sökta på plattformen och deras låtar har varit de mest efterfrågade. Fram till nu har fans på TikTok i stället fått sjunga ABBA:s musik själva och tidigare i år blev hashtaggen #DancingQueenChallenge, där användare utmanade varandra att sjunga den omåttligt populära sången, en succé med över 160 miljoner videovisningar. Även ikoniska sånger som “Slipping Through My Fingers” och “Chiquitita”  har inspirerat till TikTok-trender med miljontals videovisningar runt om i världen.

Efter rykten om ny musik – ABBA går med i TikTokFrån och med idag finns ABBA:s musik tillgänglig på TikToks ljud-sida och en officiell ABBA-hashtag lanseras för alla fans, såväl gamla som nya, att samlas kring. TikTok-användare kan nu använda klassiska sånger som ”Dancing Queen”, ”Take a Chance on Me” och ”The Winner Taked it All” i sina videos. Bandets officiella TikTok-konto @ABBA är nu också live, där den första videon är en pianoversion av ”Dancing Queen”.

Att ABBA går med i TikTok och att deras musikkatalog blir tillgänglig på plattformen är ett första steg i ett större samarbete mellan TikTok och ABBA, som sedan tidigare antytt att de har något mycket stort på gång. Fans kan nu följa ABBA på TikTok för att få ta del av spännande nyheterna framåt.

– TikTok, och jag själv som svensk, är så stolta över att välkomna Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid till plattformen och att få erbjuda Sveriges största musikexport genom tiderna till fans över hela världen. Våra användare har redan visat oss med alla sina videos att detta är musiken de länge väntat på och det ska nu bli väldigt spännande att se hur ABBA kan inspirera en ny generation fans och initiera en ny våg av kreativitet med sångerna som så länge har definierat popmusiken, säger Farhad Zand, Head of Music Partnerships på TikTok.

 

Relaterade Artiklar