Wash World expanderar med nya högteknologiska biltvättar i Sverige
Hem NYHETER Wash World expanderar nu med nya högteknologiska biltvättar i Sverige

Wash World expanderar nu med nya högteknologiska biltvättar i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Wash World, med över 150 biltvättar i Norden, bygger just nu ytterligare tre nya högteknologiska biltvättar i Sverige med planerad invigning under våren.

Det blir Ulricehamn, Tranås och Västerås som står näst på tur med det framgångsrika helautomatiska tvättkonceptet. Inom fem år satsar Wash World på att utöka till ytterligare 50 nya platser i Sverige.

Att tvätta bilen kan vara en utdragen affär med köbildning och långa väntetider. Så behöver det inte vara. Det är bakgrunden till Wash Worlds nya biltvättar, vars högteknologiska funktioner gör det möjligt att tvätta bilen med låg vattenförbrukning och utan att användaren ens behöver kliva ur sin bil.

– Vi upplever att allt fler inte bara vill att det ska vara bekvämt och skonsamt att få bilen ren. De vill också göra det med ett rent samvete. Det kan vi erbjuda eftersom våra biltvättar är utrustade med den senaste miljövänliga tekniken. Vi har nu hittat centrala och lättillgängliga tomter både i Ulricehamn, Tranås och Västerås och ser fram emot att kunna erbjuda våra tjänster även på dessa strategiskt belägna orter, säger Martin Olesen, VD på Wash World.

I de nya tvättarna kommer du slippa långa köer tack vare abonnemangslösningar, nummerplåtsigenkänning och ett betalningssystem som kan hanteras från bilen. Wash Worlds tvättar är obemannade och kommer att ha öppet dygnet runt. Automatisk igenkänning av nummerplåtar gör det möjligt för medlemmar att köra direkt in i biltvätten utan att kliva ur bilen. Själva tvättningen kan gå så snabbt som på tre minuter, vilket innebär att hela processen är betydligt mer tidseffektiv än vid traditionella biltvättar.

De nya biltvättarna är utrustade med en biologisk vattenreningsanläggning, vilket gör det möjligt att filtrera, rena och i slutändan återanvända det mesta av vattnet i stället för att hela tiden använda nytt. Metoden säkrar en mycket låg färskvattenförbrukning, från endast sex liter per biltvätt. Det är mindre än en tiondel av förbrukningen vid typisk privat biltvätt med vattenslang.

Wash World använder en abonnemangsmodell där medlemmar kan tvätta sin bil hur ofta de vill från 109 kronor per månad*. Den som väljer att inte bli månadsmedlem betalar från 59 kronor per tvättillfälle. De betalar då med vanligt bankkort i automaten på plats vid tvätthallen. Dessutom finns ett dygnet-runt-öppet servicecenter där användare kan få hjälp via telefon vid behov.

Wash World expanderar med nya högteknologiska biltvättar i Sverige

–Wash World växer så det knakar och har fler än 150 biltvättar i Norden. Vi expanderar nu kraftigt i Sverige och söker oss nu norrut efter att framgångsrikt ha etablerat oss på ett knappt tjugotal platser i Skåne och Småland. Nu höjer vi ribban ytterligare och planerar att växa med 50 nya svenska tvätthallar över de kommande fem åren. Med öppningen i Västerås rullar vi för första gången ut vårt koncept i en större stad i Mellansverige, säger Martin Olesen, VD på Wash World.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar