Vimla bästa mobiloperatören enligt stor undersökning – utses till Årets operatör
Hem NYHETER Vimla bästa mobiloperatören enligt stor undersökning – utses till Årets operatör

Vimla bästa mobiloperatören enligt stor undersökning – utses till Årets operatör

Publicerat av: Redaktionen

Vimla toppar listan i en ny nationell kundundersökning och kammar hem utmärkelsen Årets operatör under Telekomgalan.

Vimla bästa mobiloperatören enligt stor undersökning – utses till Årets operatör 2Undersökningen är genomförd av det oberoende analysinstitutet Nordic Bench och baseras på lojalitetsmåttet Net Promoter Score (NPS). Vimlas NPS-betyg skiljer sig markant från övriga mobiloperatörer och resultatet slår fast att Vimla är operatören som kunderna är mest benägna att rekommendera andra.

Sedan starten 2014 har Vimla samarbetat med sina användare för att bli den bästa operatören. Det gör Vimla på en rad olika sätt. På ett forum kan användarna presentera idéer, ge feedback och önska nya funktioner. Användarna har också möjlighet betatesta de senaste funktionerna innan lansering – idag är mer än 1000 användare betatestare.

För att få insikt i användarnas behov jobbar alla anställda hos Vimla – från marknadschef till utvecklare – i supporten varje vecka. De jobbar även med intervjuer, undersökningar och användartester. På så sätt kan Vimla erbjuda tjänster som användarna värdesätter, vilket bekräftas av Nordic Benchs undersökning som visar att Vimla – med stor marginal – är mobiloperatören med flest lojala kunder.

NPS*-ranking mobiloperatörer:

1. Vimla NPS: 61
2. Halebop NPS: 31
3. Hallon NPS: 28
4. Comviq NPS: 24
5. Telia NPS: 8
6. Tele2 NPS: -6
7. Telenor NPS: -11
8. Tre NPS: -22

*Net Promoter Score (NPS) är ett lojalitetsmått som mäter kundernas benägenhet att rekommendera

– Jag tror absolut att vårt arbetssätt och vår nära kontakt med användarna är den främsta anledningen till att vi får så bra betyg. Utmärkelsen och det höga NPS-resultatet är helt klart ett kvitto på att Vimlas erbjudande, tjänster och arbetssätt uppskattas, säger Johan Littorin, affärsansvarig Vimla

Som digital mobiloperatör arbetar Vimla ständigt med att utveckla användarupplevelsen. Med moderna arbetsmetoder och en stundande modernisering av sina systemgränssnitt kommer Vimla i framtiden att ha ännu högre innovationstakt.

– De tekniska förändringarna som vi gör just nu är unika för Vimla och kommer förbättra mobiltelefonin i grunden. Jag kan inte gå in på så mycket detaljer just nu, men under året kommer vi kunna göra så att våra användare får ut mycket mer av våra tjänster. Det är sjukt spännande och vi är extra tacksamma att våra användare är så engagerade i allt vi gör. De hjälper oss verkligen att utveckla vår nya teknik, avslutar Johan Littorin.

Relaterade Artiklar