Hem NYHETER Viktigaste processerna att digitalisera inom HR

Viktigaste processerna att digitalisera inom HR

Publicerat av: Redaktionen

Digitalisering har länge varit en stor fråga inom HR – hur digitala verktyg på bästa sätt ska implementeras i, samt effektivisera, det dagliga arbetet.

Viktigaste processerna att digitalisera inom HR 2

Niclas Giertz, Head of Service Design på Wise Group och Interim Head of Product på Edge

Det digitala produktbolaget Edge, som är en del av Wise Group, presenterar en undersökning som visar vilka HR-processer svenska företag anser är viktigast att digitalisera.

Digitala verktyg har förändrat många branscher och inom HR har ämnet varit på agendan länge. Det digitala produktbolaget Edge har genomfört en undersökning som visar vilka HR-processer branschen tycker är viktigast att digitalisera. Över 600 yrkesverksamma inom HR över hela Sverige har deltagit i undersökningen, varav 46 procent arbetar som ytterst ansvariga för HR.

Undersökningens resultat visar att det finns en rad arbetsområden som behöver utvecklas och bli mer digitala. De områden som toppar listan är personaldata, onboarding samt medarbetarnas kompetenser.

− Resultatet visar att det finns ett behov av att digitalisera flera områden inom HR. Digitala produkter är ett sätt att strukturera och hålla koll på sina dagliga uppgifter. Edge:s mål är att fler inom HR ska känna sig trygga i sin roll och därmed skapa en bättre vardag för sina medarbetare, säger Niclas Giertz, Head of Service Design på Wise Group och Interim Head of Product på Edge.

Viktigaste HR-processerna att digitalisera

 1. Personaldata
 2. Onboardning
 3. Medarbetarnas kompetenser
 4. Rekrytering
 5. HR-information
 6. Utvecklingssamtal
 7. Preboardning
 8. Lönekartläggning
 9. Medarbetarundersökningar
 10. Förmåner
 11. Offboarding

Nu utvecklar Edge sitt erbjudande och lanserar enklare möjligheter för HR-ansvariga, chefer och personalansvariga att köpa, arbeta med och utveckla sina digitala HR-processer.

Relaterade Artiklar